28 Ιουλ 2011

Μάλλον τη γλιτώνει ο Ά.Τσοχατζόπουλος


Τη μη παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου σηματοδοτεί η κρίση του ανακριτή του Πενταμελούς...
Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Λαμπρόπουλου, ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας είναι ήδη παραγεγραμμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Λαμπρόπουλος αφού μελέτησε την ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων, κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα θεωρώντας ότι από τον χρόνο τέλεσης της αξιόποινης πράξης έχουν περάσει περισσότερες από δύο Κοινοβουλευτικές Σύνοδοι χωρίς να κινηθεί σε βάρος του πρώην υπουργού ποινική δίωξη.
Συνεπώς, εκ του νόμου συμπληρώνεται ο χρόνος αποσβεστικής προθεσμίας του συγκεκριμένου αδικήματος και άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Σε ό,τι αφορά το αδίκημα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο κος Λαμπρόπουλος διατυπώνει την άποψη ότι για αυτό ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρέπει να δικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη.
Τον τελικό λόγο έχει πλέον ο Εισαγγελέας Γ. Μαύρος και το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο υπό την προεδρία του Αρεοπαγίτη Ν. Λεοντή θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του πρώην Υπουργού.
Πηγή:http://www.newscode.gr