17 Ιουλ 2011

Συνάντηση Λαμπρινίδη-Κλίντον

Ισχυρή η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είμαστε φίλοι και σύμμαχοι, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, μετά τη συνάντησή της με τον...
ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη.

Χαρακτήρισε τη συζήτηση «παραγωγική», τονίζοντας τη σθεναρή υποστήριξη της χώρας της στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση του προγράμματος για την οικονομία. «Εχω πίστη στον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «πολύ καλές», χαρακτήρισε την κ. Κλίντον «φίλη» της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι «οι ΗΠΑ έχουν σταθεί στο πλευρό μας».

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι συζητήθηκε εκτός από την οικονομία και τις ευκαιρίες για επενδύσεις, η Λιβύη, η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, το Κυπριακό και οι προσπάθειες εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Από την πλευρά της η κ. Κλίντον εξήρε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και ευχαρίστησε τη χώρα μας για τον χειρισμό του θέματος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Είπε ακόμη ότι συζητήθηκε η κατάσταση στη Συρία και τα Βαλκάνια.

Προσερχόμενη στο υπουργείο, χαιρέτησε τους διπλωματικούς συντάκτες και ζήτησε συγνώμη που τους απασχολεί επαγγελματικά Κυριακή.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες με τον Στ. Λαμπρινίδη και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Η κ. Κλίντον ήρθε στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου, μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της ομάδας Επαφής για τη Λιβύη. 

Πηγή:http://www.nooz.gr