29 Ιουλ 2011

Κρίσιμη συνάντηση Ραγκούση - ιδιοκτητών ταξί

Διαδοχικές συναντήσεις του Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Μεταφορών, σε μία απόπειρα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τα ταξί. Συναντάται  με ιδιοκτήτες, οδηγούς αλλά...
και με εκπροσώπους του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με την ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί και μία ώρα αργότερα με τα σωματεία των οδηγών. Αυτη την ώρα,  ο υπουργός έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, οι οποίες όπως έχει ανακοινώσει θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω πορεία του διαλόγου.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των ταξί προσέρχονται στη συνάντηση αυτή με τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο προεδρικό διάταγμα Ρέππα με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Το ζητούμενο από την συνάντηση είναι αν οι δύο πλευρές θα βρουν κοινά σημεία συνεννόησης, καθώς οι προτάσεις τους διαφέρουν σημαντικά.

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Πειραιά, όταν ιδιοκτήτες ταξί που είχαν συγκεντρωθεί στην ακτή Ξαβερίου (σημείο που "δένουν" τα κρουαζιερόπλοια), έριξαν λάδια - σύμφωνα με πληροφορίες - στο οδόστρωμα και έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τα πούλμαν με τους τουρίστες να βγουν από το λιμάνι. Η αστυνομία έριξε πριονίδι για να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα.
Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι από το μπλόκο των ταξιτζήδων έμειναν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι για ώρες περίπου 3.500 τουρίστες, που περίμεναν μάταια μέσα στη ζέστη στα πούλμαν τους.

Αφού αποχώρησαν από το λιμάνι, ιδιοκτήτες κατευθύνθηκαν προς το κτίριο του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο Φάληρο όπου προκάλεσαν σοβαρές φθορές σε κάμερες ασφαλείας και τζάμια του κτιρίου.

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη Εύας Καϊλή και Σπύρου Βούγια επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης τετρακόσιοι ιδιοκτήτες ταξί. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Όπως έγινε γνωστό, από την κινητοποίηση αυτή δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης
Πηγή:http://www.nooz.gr