27 Ιουλ 2011

"Ιστορική απόφαση" των Βρυξελλών

Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τις οικονομικές εξελίξεις και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής....


Τα κύρια σημεία

-Η Ευρώπη έστω και με καθυστέρηση αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι μεγάλη δύναμη

-Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της ευρωζώνης.Διασφαλίστηκαν: οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα, η εξυπηρέτηση του χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων των πολιτών.

-Πήραμε βαθιά ανάσα, πρέπει τώρα να γίνουν αυτά που δεν έγιναν δεκαετίες.

-Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Παλέψαμε και αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Φαντασθείτε τι θα είχε γίνει αν δεν είχαμε ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, όπως κάποιοι ανεύθυνα προέτρεπαν.

-Μακριά απο "σωτήρες" με "μαγικές λύσεις" υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών και των εταίρων που τους θεωρουν κουτόφραγκους. Αποδείξαμε εμπρακτα ότι κάθε μέρα διαπραγματευόμαστε για το καλό της χώρας.

- Η αντιπολίτευση δεν διστάζει να παίζει με τη φωτιά. Αν τους είχαμε ακούσει η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει και τώρα δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε  μισθούς και συντάξεις. Η ΝΔ έχασε μια μοναδική ευκαρία να δείξει ότι έχει αλλάξει.  Εμεις αφήνουμε σε άλλους την φιλοδοξια να γίνουν πρωθυπουργοί πάση θυσία.

Μήνυμα στους ταξιτζήδες

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απελευθέρωση των ταξι θα προχωρήσει με κανόνες και με διάλογο. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης και κάλεσε τους αυτοκινητιστές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να σκεφθούν τις επιπτώσεις στον τουρισμό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Πηγή:http://www.nooz.gr