28 Ιουλ 2011

Σε κινητοποιήσεις και οι οδοντίατροι της χώρας

Απεργία την Πέμπτη 28 Ιουλίου και συγκέντρωση των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας στην Αθήνα, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής...
Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός. Σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν παράλληλα την κυβέρνηση για "αιφνιδιασμό".

Το ΔΣ συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή για να εξετάσει τους τρόπους αντίδρασης των εκπροσώπων του κλάδου στην "εν κρυπτώ τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι "πόρτες" στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού ", όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Α. Κατσίκης.

Στη συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε να στείλει και ενημερωτική επιστολή σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Οι οδοντίατροι τόνισαν ότι είχε προηγηθεί συνάντηση την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσία του υφυπουργού, Μιχάλη Τιμοσίδη, συνάντηση στην οποία, όπως υποστήριξαν, διεφάνη η συγκεχυμένη στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στο θέμα της απελευθέρωσης, γεγονός που τους ανησύχησε.

"Η συζήτηση δεν κατέληξε σε συμφωνία και από κοινού συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στο υπουργείο την Τρίτη, 19 Ιουλίου. Το ραντεβού αυτό ματαιώθηκε από πλευράς υπουργείου και πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε, όταν πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι το βράδυ της Τετάρτης, 20 Ιουλίου, προστέθηκε κρυφίως και εν αγνοία μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε διάλογο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία με την οποία καταργείται η παρ. 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 "περί μεταμοσχεύσεων"", ανέφεραν.

Με την εν λόγω παράγραφο, τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχαν εξαιρεθεί της απελευθέρωσης τουλάχιστον έως τις 15-9-2011. "Αν ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία, η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του Ν.3894/2011 καταργείται από τότε που ίσχυσε, δηλαδή αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2011", κατέληξαν οι οδοντίατροι.

Πηγή:http://www.nooz.gr