31 Ιουλ 2011

Οι 5 όροι-φωτιά του νέου Μνημονίου

Τι ζητούν άμεσα οι Βρυξέλλες

Πυρετός επικρατεί σε Βρυξέλλες και Αθήνα για την κατάρτιση του νέου Μνημονίου, της νέας... δανειακής σύμβασης ουσιαστικά, που πρέπει να ετοιμαστεί και να ψηφιστεί ως τα μέσα του φθινοπώρου.

Πηγές της Κομισιόν, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Real News, μιλούν για πέντε σημεία έντασης των συζητήσεων:

1. Το νέο φορολογικό σύστημα που θα πρέπει να έχει διακομματική αποδοχή, βάθος εφαρμογής τα 30 χρόνια και αυστηρές ρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

2. Η δεύτερη δόση αλλαγών στο ασφαλιστικό με συγχωνεύσεις ταμείων και κατάργηση του εφάπαξ στο Δημόσιο, ώστε να αντέξουν τα ταμεία ενδεχόμενο HAIRCUT.


3. Το αυστηρό πακέτο εντολών προς τις τράπεζες για συγχωνεύσεις, επανακεφαλαιοποίηση από τα 20 δισεκατομμύρια του δανείου και μείωση του λειτουργικού κόστους.


4. Τον χρονικό και ποσοτικό προσδιορισμό της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, με μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους για κανονικές απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, που για πρώτη φορά θα περιγράφονται σε χρονοδιάγραμμα. Το ίδιο ζητούν να ισχύσει και στις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.


5. Τέλος τη σύνδεση εκροών από τα διαρθρωτικά ταμεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε αγορά εργασίας και υπηρεσιών.


Πηγή:  http://www.newsbeast.gr/