27 Ιουλ 2011

Οι εφοριακοί θέλουν διάλογο με Βενιζέλο και προτείνουν τη δημιουργία μόνο 100 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα


Νέο «πονοκέφαλο» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκαλεί η 48ωρη προειδοποιητική απεργία που προκήρυξε, για τις 23 και 24 Αυγούστου, η...
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ).
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού, όσον αφορά τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημόσιων εσόδων, οι εργαζόμενοι στις Εφορίες αποφάσισαν, σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, ότι δεν αποδέχονται τη «νέα δραματική μείωση των αποδοχών τους» που θα επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Για το λόγο αυτό, προκηρύσσουν την ανωτέρω προειδοποιητική απεργία με ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, να μην λάβει οποιαδήποτε σχετική απόφαση πριν γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Παράλληλα, ζητούν να γίνει πράξη η αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών και να δημιουργηθούν 100 ισχυρές ΔΟΥ στις μεγάλες πόλεις της χώρας, με ορθολογική κατανομή του προσωπικού (ελεγκτές τουλάχιστον το 30%), για να σταματήσει πλέον και η «συκοφαντία εναντίον του κλάδου για λευκές απεργίες».

Οι συγκεκριμένες 100 ΔΟΥ, σύμφωνα με τα στελέχη της ΠΟΕ-ΔΟΥ, θα μπορούν να πραγματοποιούν πάνω από 200.000 ελέγχους το χρόνο, δίνοντας έτσι ένα αποφασιστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή.

Τα μέλη της ΠΟΕ-ΔΟΥ κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η οικονομική εξαθλίωση των εφοριακών, μπορεί λόγω της μαζικής συνταξιοδότησης περίπου του 30% των υπαλλήλων του κλάδου να συνοδευτεί και με την κατάρρευση των εσόδων του κράτους».