29 Ιουν 2011

Επεισόδια με το καλημέρα στο Σύνταγμα

Επεισόδια με το καλημέρα στην  περιοχή του Συντάγματος, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στις 2 μετά το μεσημέρι. Περίπου 200 πολίτες επιχείρησαν...
να σπάσουν το αστυνομικό κλοιό στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με τη Βασιλέως Κωνσταντίνου με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Αστυνομικοί έκαν χρήση γκλόμπ και δακρυγόνων με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοι Ανάλογα επεισόδια προκλήθηκαν και στο Καλλιμάρμαρο αλλά και στο Παγκράτι, στην Ερατοσθένους. Διαδηλωτές αποδοκίμασαν, ριχνοντας μάλιστα καφέδες, τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τους οκτώ τραυματίες επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οι δύο αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν ήδη αποχωρήσει, οι υπόλοιποι έξι είχαν εκδορές και μικροτραυματισμούς και αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Οι "Αγανακτισμένοι" έχουν στην ουσία δημιουργήσει ένα τρίγωνο μεταξύ Συνταγματος, Χίλτον και Καλλιμάρμαρου επιχειρώντας να αποκλείσουν το κτίριο του Κοινοβουλίου και  να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών.  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη παραταχθεί στην περιοχή, ενώ έχει τοποθετηθεί και ο σιδερένιος φράχτης. Τους "αγακτισμένους" της Αθήνας  ενισχύουν και 500 περίπου "αγανακτισμένοι" από τη Θεσσαλονίκη, που έφθασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Eπίσης. εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος και Ναύπλιο, με μισθωμένα λεωφορεία, από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, κατευθύνονται προς την Αθήνα.

Το ΠΑΜΕ  κάνει συγκεντρωση στην Ομόνοια και πορεία στη βουλή. Η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ θα κάνουν τη δική τους συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή:http://www.nooz.gr