9 Ιουν 2011

Πως θα κινηθούν τα Μ.Μ.Μ.

24ώρη σε ΟΣΕ και Προαστιακό  
Λουκέτο και στις ΔΕΚΟ
Νέα ταλαιπωρία περιμένει σήμερα χιλιάδες πολίτες, λόγω της προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των...
εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στα μέσα μαζική μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ την Πέμπτη 9 Ιουνίου και στο συλλαλητήριο την ίδια ημέρα στις 11 πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σκοπός των κινητοποιήσεων είναι, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «η διασφάλιση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει την Πέμπτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσουν από κοινού οι Εκτελεστικές Επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να συντονίσουν την κοινή δράση των συνδικάτων.


Στην απεργία της Πέμπτης, μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά για τη διευκόλυνση συμμετοχής των απεργών στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, θα απεργήσουν ως εξής:


Tα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο αυτά μέσα σταθερής τροχιάς, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.


Στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μετά τις 8 το πρωί, ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.


Σημειώνεται, ότι την ίδια μέρα οι συρμοί του Μετρό θα πηγαίνουν μέχρι τη στάση «Δουκίσσης Πλακεντίας», καθώς από το σταθμό αυτό μέχρι το αεροδρόμιο το δίκτυο ελέγχεται από τον ΟΣΕ.


Επίσης 24ωρη απεργία για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.


Στα δημόσια νοσοκομεία εργαζόμενοι και γιατροί προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.


Τέλος στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

Πηγή: http://www.protothema.gr/