30 Ιουν 2011

ΕΔΕ για την περίεργη συνύπαρξη ΜΑΤ- ταραξιών

Την άμεση διενέργεια έρευνας για βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και εμφανίζει μία εξαιρετικά περίεργη συνύπαρξη ανδρών των ΜΑΤ με ταραξίες διαδηλωτές ζήτησε...
από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Ελευθέριο Oικονόμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, διέταξε αμέσως κατεπείγουσα έρευνα την οποία διεξάγει η ασφάλεια Αττικής και παράλληλα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στο εν λόγω βίντεο απεικονίζεται η καταγραφή της προσαγωγής του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σήφη Καυκαλά, ωστόσο στη συνέχεια προκύπτει ένα περιστατικό, αν μη τι άλλο περίεργο.

Άνδρες που μοιάζουν με σκληρούς διαδηλωτές, περπατούν δίπλα σε αστυνομικούς, συζητούν και τελικά βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, στη Βουλή, απέναντι από την Όθωνος.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας ημίγυμνος από τη μέση και πάνω άνδρας, καλυμμένος με άσπρο αντι-όξινο υγρό, να κραδαίνει ένα μεγάλο στειλιάρι, να διαπληκτίζεται για λίγα δευτερόλεπτα με άνδρα των ΜΑΤ, ωστόσο μετά από συνεννοήσεις, αυτός μαζί με δύο άτομα ακόμα εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, όπου βρίσκεται διμοιρία των ΜΑΤ.

Το εν λόγω βίντεο επιδείχθηκε, στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του Alter, στον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Α. Κοκκολάκη, ο οποίος είπε ότι το οπτικοακουστικό υλικό θα τεθεί υπόψη των εισαγγελικών αρχών και θα γίνει έρευνα.

Πηγή:http://www.nooz.gr