25 Ιουν 2011

Σηκώνουν χειρόφρενο και οι συγκοινωνίες Τρίτη και Τετάρτη


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία κατά του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των νέων σκληρών μέτρων, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι... εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Δεδομένη, για την ώρα, είναι η απεργία στον ΟΣΕ. Οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Επίσης, το μετρό δε θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ και έτσι δεν θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις εργασίας και αυτό για να εξυπηρετηθεί το κοινό που θα θελήσει να πάρει μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης στο Πεδίον του Άρεως και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Στις αεροπορικές συγκοινωνίες τώρα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συνεδριάζουν το Σάββατο για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ σε απεργία προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Τέλος, συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Πηγή:http://www.newsit.gr