20 Ιουν 2011

Συγκεντρώσεις - ψήφο «Μη εμπιστοσύνης» ετοιμάζουν την Τρίτη οι Αγανακτισμένοι


Με μία ακόμα ογκώδη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο και σε δεκάδες άλλες πλατείες...
ελληνικών πόλεων απάντησαν οι Αγανακτισμένοι στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Μάλιστα καλούν τους πολίτες με μαζικό παρόν την Τρίτη στην πλατεία Συντάγματος να δώσουν ψήφο ψήφο "ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο real-democracy.gr
«Την Tρίτη 21 Ιουνίου, υπογραμμίζεται στο site των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος,   ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την "νέα" του κυβέρνηση. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι "φυλλοροούμε", αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι. Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο "ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ". Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά».
Εν τω μεταξύ την Κυριακή με πρωτοβουλία των ελλήνων και ισπανών αγανακτισμένων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε δεκάδες Ευρωπαϊκέ ς πόλεις στο πλαίσιο του 4ου πανευρωπαϊκού συλλαλητηρίου.
Στη πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση ήταν και αυτή τη φορά εντυπωσιακή με κυρίαρχο σύνθημα  «Από την Ελλάδα έως την Ισπανία, όλη η Μεσόγειος να γίνει μια πλατεία» και παρουσία ξένων τηλεοπτικών συνεργείων, καθώς δημοσιογράφοι από γερμανικά, γαλλικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για  να καταγράψουν τις μαζικές διαδηλώσεις.
Την ίδια μέρα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» έκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.
Νωρίτερα επεισοδιακή ήταν η μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Κηφισιά, την Πολιτεία και τον Χολαργό με στόχο σπίτια πολιτικών και δικαστικών.
Διαδηλωτές που επέβαιναν σε περίπου 30 μοτοσικλέτες και κρατούσαν ελληνικές σημαίες πήγαν στην Κηφισιά, όπου φώναζαν συνθήματα έξω από το σπίτι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένου. Στη συνέχεια η μηχανοκίνητη διαδήλωση κατευθύνθηκε προς το Χολαργό όπου και έγιναν μικροεπεισόδια  και 15 προσαγωγές επειδή, σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις τροχονόμου, κατά τη διάρκεια ελέγχου.
Μαζική ήταν η συγκέντρωση και στο Λευκό Πύργο, όπου οι Θεσσαλονικείς Αγανακτισμένοι με έκκλησή τους καλούν ήδη τους Αγανακτισμένους της Μακεδονίας να ενωθούν και να «κατέβουν όλοι μαζί εντυπωσιακά στις 27 Ιουνίου στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στον διήμερο αποκλεισμό του Κοινοβουλίου, όταν θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ήδη στην πλατεία Συντάγματος έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο ημερολόγιο που μετρά αντίστροφα τις ημέρες έως την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Την Κυριακή στις  8 το βράδυ ξεκίνησε και η συμβολική πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης
από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, όπου όπως υπολογίζουν θα φτάσουν το απόγευμα της Τρίτης

"Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας" αναφέρουν στο κάλεσμά τους.
Οι αγανακτισμένοι Πύργου και Αμαλιάδας πήγαν Αρχαία Ολυμπία!
Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες Πύργου και Αμαλιάδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και  σήκωσαν πανό που έγραφε ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ (NOT FOR SALE). Στο τραίνο με το οποίο μετακινήθηκαν σήκωσαν πάλι το πανό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ για να διαδηλώσουν επίσης την αντίθεσή τους στην απαξίωση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ.
Στον αρχαιολογικό χώρο οι Αγανακτισμένοι μοίρασαν στους τουρίστες κείμενο σε 6 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Σερβοκροάτικα.
Το κείμενο είχε τίτλο: "Η Φλόγα της Αντίστασης" και έγραφε:
"Μία νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται πλέον σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης: Η κοινωνία ορθώνει το ανάστημα της απέναντι στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ. και οι οικονομικά ισχυροί. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση που γεννά το σύστημά τους πρέπει να την πληρώσουν οι λαοί και για αυτό καταδικάζουν τους λαούς της Ευρώπης σε φτώχεια, ανεργία, απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες. Βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους, καταλύουν το κοινωνικό κράτος και απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία που ο λαός απέκτησε με θυσίες ενώ δεν διστάζουν να καταστρέψουν τον φυσικό πλούτο και το περιβάλλον του τόπου προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Η γη της Ηλείας δεν αποτελεί εξαίρεση στα σχέδιά τους. Το αντίθετο μάλιστα, ενώ για χρόνια υποβαθμίστηκε, έμεινε στο περιθώριο της ανάπτυξης, κάηκε, καταπατήθηκε, τώρα μας ζητάν να θυσιάσουμε ό,τι απέμεινε. Κανένας πυλώνας του κοινωνικού κράτους δεν έχει μείνει όρθιος: σχολεία κλείνουν, νοσοκομεία υπολειτουργούν, οι κοινωνικές παροχές αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, η ανεργία φουντώνει ενώ και από το φυσικό περιβάλλον θα θυσιαστούν λίμνες, παραλίες, δάση και τα οικοσυστήματα που έχουν απομείνει.
Οι αγανακτισμένοι της Ηλείας, έπειτα από ένα μήνα παραμονής στις πλατείες με πολύμορφους αγώνες, αποφασίσαμε να ανάψουμε τη φλόγα της αντίστασης και εκεί που γεννήθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων. Η γη που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες, τη συνάντηση και την αδελφοσύνη των λαών, τον αξιοπρεπή αγώνα για ιδανικά, για ένα κλαδί ελιάς, για την αφοσίωση στο ευ αγωνίζεσθε και για την παγκόσμια ειρήνη, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ και μεταδίδει τη φλόγα του αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης.   Η πλατεία θα συνεχίσει να αντιστέκεται, να πλάθει συνειδήσεις, να διδάσκει πως τα ατομικά προβλήματα έχουν συλλογικές λύσεις και πως εκεί που θα γκρεμιστούν οι μονόδρομοι θα ορθωθούν: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.   ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Πηγή: http://www.eklogika.gr/