21 Μαΐ 2011

FT: Δέκα δισ. ευρώ έβγαλε η Γερμανία από την κρίση στην Ελλάδα!

Picture 0 for FT: Δέκα δισ. ευρώ έβγαλε η Γερμανία από την κρίση στην Ελλάδα!
Στα 10 δισ. ευρώ υπολογίζουν οι Financial Times της Γερμανίας το κέρδος της χώρας από την κρίση στην Ελλάδα, καλώντας τον Γερμανό...
ΥΠΟΙΚ να πει την αλήθεια στον λαό της χώρας
Περίπου 10 δισ. ευρώ είναι το κέρδος της Γερμανίας από την κρίση στην Ελλάδα γράφουν οι Financial Times Deutschland, την ώρα που στο σύνολό τους οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερους φόρους και βλέπουν συνεχώς τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Μάλιστα ο αρθρογράφος Thomas Fricke καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, να αποκαλύψει την αλήθεια στον γερμανικό λαό και την Bild  να σταματήσει την άθλια προπαγάνδα ότι «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και μπαταχτσήδες».
 
«Μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση», γράφει ο Τ. Fricke και προσθέτει ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της "Bild" χωριστά, όπως και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών».
 Ο αρθρογράφος των Financial Times Deutschland υπολογίζει ότι η Γερμανία βγάζει μόνο από την πώληση ομολόγων στην Ελλάδα περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ. Προσθέτει ωστόσο ότι τα τεράστια κέρδη για το Βερολίνο έρχονται από την προτίμηση των επενδυτών στα γερμανικά ομόλογα, γεγονός , που έχει ως αποτέλεσμα και την παράλληλη μείωση του γερμανικού χρέους.
 Λεφτά όμως βγάζουν οι Γερμανοί και όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πουλάει ομόλογα στην Ελλάδα, ενώ η μερίδα του λέοντος είναι από την διολίσθηση του ευρώ που έχει εκτινάξει στα ύψη τις γερμανικές εξαγωγές.
 
Ο αρθρογράφος υπολογίζει τα γερμανικά οφέλη από την Ελλάδα στα 10 δισ. ευρώ, όταν μάλιστα τα 22 δις. ευρώ με τα οποία συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης δεν είναι πραγματικά χρήματα αλλά λογιστική αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων.
 
Για όλα αυτά λοιπόν το άρθρο των FT Deutschland καλεί το Βερολίνο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη με τα δέκα δις. ευρώ που ήδη έχει βγάλει από τους Έλληνες.

Πηγή: http://voria.gr/