26 Μαΐ 2011

Μένουν στις πλατείες όλης της χώρας οι Αγανακτισμένοι, σε διαμαρτυρία διαρκείας

Οι Αγανακτισμένοι κατά της κρίσης μένουν στις πλατείες και στους τόπους συγκέντρωσης κάθε πόλης και ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε...
μέρα για την επόμενη μετατρέποντας την ογκώδη - αυθόρμητη διαμαρτυρία τους σε διαρκές Κίνημα ανθρώπων της διπλανής πόρτας που θέλουν να δείξουν με κάθε τρόπο ότι «δεν πάει άλλο».
Χθες στο Σύνταγμα, στη Λευκό Πύργο, στην πλατεία Γεωργίου και σε 31 ακόμα πόλεις οι συγκεντρώσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα των νέων της Ισπανίας, ήταν μαζικές, αυθόρμητες και είχαν όλα τα χαρακτηριστικά της έλλειψης καθοδήγησης. Λίγα τα συνθήματα, αλλά σε γλώσσα που αποτύπωνε το νέο και το αυθόρμητο, πρόσωπα αποφασισμένα, πρόσωπα οργισμένα, πρόσωπα αμήχανα, νέοι οι περισσότεροι αλλά και εκπρόσωποι όλων των γενεών έψαχναν τρόπους να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν σκέψεις, προβληματισμούς, φόβους και κυρίως να στείλουν το μήνυμα της αγανάκτησής τους προς τρεις κατευθύνσεις: Την κυβέρνηση, την τρόϊκα, τα κόμματα.
Το ραντεβού στις πλατείες όλης της Ελλάδας έχει ανανεωθεί για σήμερα.
Δείτε στο google maps όλες τις πλατείες συγκεντρώσεων Αγανακτισμένων κατά της κρίσης
Όλες οι συνεννοήσεις και ο συντονισμός του Κινήματος των Αγανακτισμένων γίνεται μέσω του Facebook, με ξεχωριστή σελίδα για κάθε πόλη. (Δείτε τα Link όλων των σελίδων στο τέλος του θέματος)
Στη σελίδα «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ», οι Αγανακτισμένοι Θεσσαλονικείς καλούν σήμερα τον κόσμο να έχει μαζί του ξυπνητήρια, ρυθμισμένα να χτυπήσουν στις 8 μμ. Συνιστούν επίσης να υπάρχουν πολλές κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και τηλέφωνα νέας γενιάς, για να αποτρέψουν τυχόν ανεπιθύμητες δράσεις.

Προτρέπουν επίσης: «ΟΧΙ σημαίες, πλακάτ, πανώ, δεν βάφουμε τοίχους, παρτέρια, παγκάκια με συνθήματα, κρατάμε το χώρο καθαρό όσο γίνεται.


ΞΥΠΝΑΜΕ και δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες».
Η σελίδα «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», με τη φράση «η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας» δηλώνει ότι η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή και οι δημιουργοί της ουσιαστικά δίνουν τον πρώτο λόγο σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή στους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες που δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία.
Ο τίτλος της σελίδας για την Πάτρα είναι «Patras Greek Revolution»

Το www.eklogika.gr στηρίζει και συμμετέχει στις διαδηλώσεις αγανάκτησης κατά της κρίσης.
Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ", γράφουν στη σελίδα της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.
«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο», υπογραμμίζουν. «Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο».
Είναι φανερό ότι οι bloggers που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία κάνουν ότι μπορούν αφενός για να διαφυλάξουν το ακομμάτιστο της πρωτοβουλίας τους, για να αποφύγουν κάθε προσπάθεια καπελώματος από κόμματα και οργανώσεις αλλά και για να διατυπώσουν με ειρηνικό αλλά ηχηρό τρόπο την αγανάκτησή τους.

«Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας», επισημαίνουν σε διευκρινιστική δήλωση που δημοσιοποίησαν στην ίδια σελίδα στο Facebook. «Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.

Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα».

Το βράδυ της Τρίτης
είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν 11400 άτομα, τώρα οι δηλώσεις συμμετοχών έχουν ξεπεράσει τις 27000.
Τα αντίστοιχα νούμερα για την Πάτρα, ήταν το βράδυ της Τρίτης 3373 και σήμερα πάνω από 7200.
Στη σελίδα για τη διαδήλωση του Συντάγματος 5327 χρήστες είχαν δηλώσει ότι τους αρέσει το βράδυ της Τρίτης, σήμερα ξεπέρασαν τις 47000.
Εν τω μεταξύ και νέες πόλεις προστίθενται στο κίνημα των αγανακτισμένων και διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Όλες οι πόλεις που πραγματοποιούνται διαδηλώσεις; αγανακτισμένων κατά τις κρίσης είναι: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ , ΑΡΤΑ, ΒΟΛΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΟΖΑΝΗ, KEΡΚΥΡΑ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΧΙΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΣΗΤΕΙΑ, ΣΑΜΟΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΡΟΔΟΣ, ΛΑΜΙΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΞΑΝΘΗ, ΧΑΝΙΑ, ΠΥΡΓΟΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΣΥΡΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟ, ΦΛΩΡΙΝΑ,

Δείτε τις σελίδες Αγανακτισμένων στο facebook, ανά πόλη
Αγανακτισμένοι στην Αλεξανδρούπολη. Συγκέντρωση στο Φάρο στις 6μμ
Αγανακτισμένοι στo Βόλο. Συγκέντρωση στην παραλία στις 6μμ
Αγανακτισμένοι στη Ζάκυνθο. Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Μάρκου στις 6μμ
Αγανακτισμένοι στα Ιωάννινα. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 6μμ
Αγανακτισμένοι στην Κοζάνη. Συγκέντρωση στην πλατεία στις 6μμ
Αγανακτισμένοι στην Κομοτηνή. Συγκέντρωση στην πλατεία στις 6μμ
Αγανακτισμένοι στο Ρέθυμνο. Συγκέντρωση στην πλατεία Αγνώστου στις 6μμ
Αγανακτισμένοι στις Σέρρες. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας
 
Πηγή: http://www.eklogika.gr/