16 Μαΐ 2011

Συνεχίζουν την απεργία οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Σε κινητοποιήσεις έως και την Τετάρτη

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις παραμένουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι...
έχουν εξαγγείλει απεργία έως τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η Ομοσπονδία τους καταγγέλλει «την απαράδεκτη και συνήθη τακτική που ακολουθούν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων κάθε χρόνο κατά τη διαπραγμάτευση για υπογραφή Σ.Σ.Ε. των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων».

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Λαμβάνοντας υπόψη την εν γένει οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και την αδήρριτη ανάγκη για ενίσχυση με κάθε τρόπο του Τουρισμού μας, προτείναμε ως νέα ρύθμιση, πέρα από τα ήδη ισχύοντα, μόνο την αναπροσαρμογή του βασικού μισθού σε ποσοστό ίσο με τον ευρωπληθωρισμό.


Αντί αυτού στις διαπραγματεύσεις για τη Σ.Σ.Ε. 2011 οι εκπρόσωποι των εργοδοτών, μας αντιπρότειναν γραπτώς, ρυθμίσεις, που κατ’ αυθαίρετη ερμηνεία και κατά παραποίηση των κοινοτικών Κανονισμών και Οδηγιών, οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αντίκεινται δε όχι μόνο στην εσωτερική, αλλά και στην κοινοτική έννομη τάξη και κείνται μακράν του επικαλούμενου από όλους πλέον ανεξαιρέτως τους κερδοσκόπους "δημοσίου συμφέροντος"».

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/