23 Μαΐ 2011

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΑΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Νέα άγρια επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων θα ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-τηρώντας πιστά το προεκλογικό της πρόγραμμα- που μαζί με τη σύμμαχό της την τρόικα, αποφάσισαν να επιβάλλουν με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, όπως :...

-         Καινούργιες μειώσεις μισθών μέσω Ενιαίου Μισθολογίου και Επιχειρησιακών Συμβάσεων
-         Νέους φόρους άγρια χαράτσια σε όλα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ 
-         Συγχωνεύσεις και κλείσιμο Δημοσίων Οργανισμών
-         Ελαστικές σχέσεις εργασίας παντού
-         Μαζικές απολύσεις σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ
-         Ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δίς
-         ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Οι εξελίξεις και στα ΕΑΣ είναι απόλυτα ενταγμένες στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής που στηρίζει αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους.
Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ απαξιώνουν την αμυντική βιομηχανία στο σύνολό της (ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) προς όφελος των Νατοϊκών αναγκών και ξένων ομίλων τη στιγμή που η χώρα μας όχι μόνο δεν έπαψε να εξοπλίζεται αλλά για τα έτη 2007-2010 κατέκτησε την 5η θέση παγκοσμίως σε εξοπλιστικές δαπάνες.

        Η Ε.Ε. και το ΠΑΜΕ είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική δεν έχει ημερομηνία λήξης.
        Αντίθετα οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες όχι μόνο της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και των σωματείων στα ΕΑΣ κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι με συναντήσεις με Βενιζέλο, Διοίκηση κλπ, με καταγγελτικές ανακοινώσεις προς τη Διοίκηση, θα δοθούν λύσεις για τον όμιλο και συνολικότερα για τους εργαζόμενους.
Βάζουν πλάτη στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα, στις απολύσεις, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, όταν καλλιεργούν αυταπάτες και δρούνε διασπαστικά στη λογική ότι σε όποια εγκατάσταση μπει δουλειά θα σωθούμε και οι εργαζόμενοι και η αντίστοιχη εγκατάσταση. Στην κατεύθυνση παραπέρα απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης των Ε.Α.Σ κινείται το νέο  <<οργανόγραμμα>> που ανακοίνωσε η διοίκηση. Ενώ ουσιαστικές παραγγελίες δεν υπάρχουν, προάγουν άλλους εργαζόμενους με προσόντα αναντίστοιχα των θέσεων που καταλαμβάνουν ενώ βάζουν άλλους εργαζόμενους στο ψυγείο με τη στήριξη των ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ.
Με τέτοιες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όλα τα εργασιακά μισθολογικά ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, όλα τα κοινωνικά  αγαθά στην  Υγεία  την Παιδεία  γίνονται  εμπόρευμα που το χρυσοπληρώνει ο λαός, όλος ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται στο αχόρταγο κεφάλαιο, όπως ήδη γίνεται στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΤΟΝ ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ.



Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Ε.Ε. με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και μαζί με το ΠΑΜΕ αγωνιζόμαστε με συνέπεια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο μέρους των ΕΑΣ, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στις απολύσεις, στην κατάργηση εργασιακών-ασφαλιστικών-μισθολογικών δικαιωμάτων, για ΣΣΕ που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Είναι μονόδρομος :
-η αλλαγή συσχετισμών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ της Ε.Ε. στα Ε.Α.Σ και στήριξη του πλαισίου αιτημάτων του ΠΑΜΕ συνολικότερα 
-ο ενιαίος οργανωμένος ταξικός αγώνα με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ και όλη την εργατική τάξη ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΠΑΛΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
 για να ανοίξει ο δρόμος  για την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών.

                                        ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΑΣ