31 Μαΐ 2011

Απτόητοι οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας

  
Απτόητοι οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας Πραγματοποιήθηκε και την Δευτέρα η ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» που έχει καθημερινή... παρουσία εδώ και πέντε ημέρες. Αν και αριθμητικά λιγότεροι από την ογκωδέστατη συγκέντρωση της Κυριακής, - περίπου 100.000 πολίτες σύμφωνα με τους διαδηλωτές-, δεν έλλειψε το πάθος στις εκδηλώσεις τους. Ενώ, ο παλμός ξεκινά... από τα σλίπινγκ μπαγκ και τις σκηνές, όπου διανυκτέρευσαν περίπου 400 άτομα.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, των τραπεζών, της ανεργίας, των πολιτικών, κρατώντας πανό και χτυπώντας, συμβολικά μαγειρικά σκεύη, οι διαδηλωτές ένωσαν για ακόμα μία ημέρα τις φωνές τους με αυτές των χιλιάδων συγκεντρωμένων σε πλατείες άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, απαιτώντας «ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», όπως αναφέρουν στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος.

Στην πλατεία  οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας, και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία κλπ, ενώ οι αποφάσεις τους επικυρώνονται ανοιχτά και με ψηφοφορία μέσα από τη γενική συνέλευση, σε μία αμεσοδημοκρατική όπως την χαρακτηρίζουν διαδικασία.

Τη στήριξή τους στους "Αγανακτισμένους" της Αθήνας, έχουν εκδηλώσει πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ οι "Αγανακτισμένοι" έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για αύριο το απόγευμα.

Οι «Αγανακτισμένοι» μέσω της σελίδας τους στο Facebook κάνουν λόγο για μεγάλη γιορτή στο Σύνταγμα χθες.

«Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή».



Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύονται και στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση».

Πρόκειται για μια σελίδα που έφτιαξαν Έλληνες και Ισπανοί, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

Παράλληλα, για τις πλέον ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, κάνουν λόγο τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες διαμαρτύρονται όχι μόνο κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και για την ατιμωρησία των πολιτικών που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετείχαν 26 χώρες και 100 πόλεις.

Μιλάνο, Παρίσι και άλλες 100 πόλεις σε μία ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία.

Συνεχίζουν οι «αγανακτισμένοι» και στο Ρέθυμνο

Καθημερινά εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες, φοιτητές και οικογένειες ολόκληρες, δίνουν ραντεβού στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στις 7 το απόγευμα, ώστε να διαδηλώσουν ειρηνικά και να δηλώσουν την αντιμνημονιακή τους άποψη.

Απόψε θα προβληθεί το γνωστό ντοκιμαντέρ Debtocracy- Χρεοκρατία μέσω του οποίου δίδεται μία άλλη διάσταση για τα χρέη των χωρών και πως αυτές μπορούν να αντιδράσουν.

Σε συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων», όπως έχει καθιερωθεί να αυτοαποκαλούνται όσοι συμμετέχουν, έχουν αποφασισθεί διάφορες δράσεις και δρώμενα για τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: http://www.newpost.gr/