27 Μαΐ 2011

Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή

Κλικ για μεγέθυνση
ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου, αν προσπαθήσει να παρακολουθήσει κάποιος τι λένε για το ελληνικό χρέος θα πάθει σοκ. Ο Σόιμπλε λέει ότι αν πτωχεύσουμε ή πάμε σε αναδιάρθρωση η κρίση θα μεταδοθεί σε όλο...
τον πλανήτη. Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας είπε ότι δεν μας δίνει μία αν δεν συναινέσει ο Σαμαράς και ότι πρέπει να φύγει από τα χέρια της Ελλάδας ο έλεγχος των ιδιωτικοποιήσεων! Την ίδια ώρα ο Γερμανός Μπρίντερλε επανήλθε στην πρόταση για «ήπια» αναδιάρθρωση. Αντίθετα η Κριστίν Λαγκάρντ τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα «κούρεμα». Ο Όλι Ρεν όμως λέει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να επιμηκυνθεί. Ο Ρομπάϊ είπε ότι η ΕΕ θα πράξει το παν για να αποφευχθεί οποιοδήποτε «πιστωτικό επεισόδιο». Επίσης ο ΟΟΣΑ είπε πως τα χρέη της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δεν θα είναι βιώσιμα.

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ είπε ότι δεν είναι νομοτελειακά αδύνατο για την Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος. Ο Νουριέλ Ρουμπινί είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει μία "συντεταγμένη αναδιάρθρωση" του χρέους της, καθώς η προσέγγιση "δάνεισε και τιμώρησε" της Ευρωζώνης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Ο κ.Πέτερ Μπόφινγκερ, δήλωσε ότι οι Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να εξετάσουν το "κούρεμα" (haircut) και την έκδοση κοινών ευρωομολόγων. Ο Ζισκάρ ντ' Εστέν λέει «αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει». Οι Financial Times γράφουν, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του i-R «Η Ελλάδα κάνει οικονομία με ρυθμούς-ρεκόρ» και υπότιτλο «Ο ΟΟΣΑ πιστοποιεί την επιτυχία- Η πιο μεγάλη μείωση ελλείμματος τα τελευταία 25 χρόνια- Το διαρθρωτικό ισοζύγιο σύντομα θα ισοσκελιστεί».

Χθες η Μ. Δαμανάκη είπε ότι θα μας πετάξουν εκτός ευρωζώνης. Αμέσως αντέδρασαν όλοι. Η ΕΕ είπε ότι κανένα κράτος - μέλος δεν έχει θέσει θέμα εξόδου και σήμερα της προσέφερε πολιτική κάλυψη λέγοντας πως ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και ήταν «σχήμα λόγου». Η ΝΔ ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση προχωρεί σε εκβιαστικά διλήμματα. Ο Α. Τσίπρας ζήτησε παραίτηση της Δαμανάκη και ο Κουβέλης είπε ότι "σπέρνουν στην κοινωνία τον πανικό". Η Παπαρήγα δήλωσε ότι είναι ωμός και χυδαίος εκβιασμός το δίλημμα της κας Δαμανάκη.

Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου είπε "Αφήστε μας ήσυχους" και αύριο κανονίζουν έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενώ χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει με τη βοήθεια του facebook στις πλατείες, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα.

Αυτά τα ολίγα...