16 Μαΐ 2011

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση παναττικής στάσης εργασίας από τις 11.30 μέχρι λήξη του ωραρίου, την Τετάρτη... 18-5-2011 ημέρα που θα συζητείται το νομοσχέδιο στη βουλή και αφορά το ωράριο και τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, κατάργηση θέσεων...
εργασίας, υποχρεωτικές μετατάξεις κλπ.
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη στάση και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ..

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, μειώθηκαν και μειώνονται τα εισοδήματά μας, καταργήθηκαν και καταργούνται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ελαστικοποιούνται οι εργασιακές μας σχέσεις, απολύονται έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται δημόσιες υπηρεσίες, καταργούνται σχολεία και υπηρεσίες υγείας, και μέσα από το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, προωθούνται νέες περικοπές σε βάρος των εισοδημάτων μας»
Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/