30 Απρ 2011

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΟΠ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ επικύρωσε την εισήγηση για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες «σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στη..
λαθεμένη απόφαση της για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ».«Η έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από το πότε...
η κυβέρνηση θα φέρει το πολυνομοσχέδιο - "σκούπα" στη Βουλή», αναφέρεται στη σχετική απόφαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι απεργίες θα ξκινήσουν μία εβδομάδα πριν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση. Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ καλεί εκ νέου όλους του φορείς να πάρουν θέση στο θέμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ εξέφρασε επιφυλάξεις για τη μείωση του ποσοστού του δημοσίου στη ΔΕΗ. «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις γενικώς για ό,τι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς είτε απαξιώνουν, είτε όταν πρόκειται για στρατηγικής σημασίας τομέα, αυτό το οποίο θα κερδίσει η οικονομία και η χώρα είναι ασήμαντο σε σχέση με αυτό που θα χάσει. Και στην υπόθεση της ΔΕΗ με εντυπωσιάζει και μου προκαλεί ποικίλες σκέψεις μια εκστρατεία που βλέπω ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, που όταν δεν γνωρίζω, φαντάζομαι τις σχέσεις που υπάρχουν με παράγοντες οικονομικούς. Με εντυπωσιάζει η εκστρατεία με αφορμή την έκθεση του επιτρόπου της δημόσιας διοίκησης για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με εντυπωσιάζει η προσπάθεια που γίνεται να απαξιωθούν εντελώς όσοι ασχολούνται με τον συνδικαλισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ΝΔ, μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη του κόμματος Χρ Σταϊκούρα, δηλώνει θετική επί της αρχής στις αποκρατικοποιήσεις. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σχετικά με τη ΔΕΗ δήλωσε πως «οι αποκρατικοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν με τη λογική του ξεπουλήματος. Πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Αυτό ισχύει και για τη ΔΕΗ, όπου εκτός των άλλων πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ενεργειακό μείγμα της χώρας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε σχετικά με τη στάση της ΓΕΝΟΠ πως «οι συνδικαλιστές πρέπει να αντιληφθούν τα όριά τους. Οι συμπεριφορές που είδαμε τελευταία στα κανάλια είναι εντελώς απερίγραπτες και απαράδεκτες».

Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/