28 Μαρ 2011

Μεγάλη νίκη των Σοσιαλιστών

Μεγάλη νίκη των Σοσιαλιστών 

Προβληματίζεται για την επανεκλογή του ο Σαρκοζί

Το αντιπολιτευόμενο τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, κόμμα των Γάλλων... Σοσιαλιστών, είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής, των διαμερισματικών εκλογών στη χώρα, ενώ και η ακροδεξιά παράταξη του Εθνικού Μετώπου, που διαπνέεται από έντονα εχθρική διάθεση απέναντι στους μετανάστες, επίσης σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο, ολοκληρώνοντας τα ισχυρά πλήγματα που δέχθηκε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ο Σαρκοζί, ένα μόλις χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Οι Σοσιαλιστές συγκέντρωσαν το 36% των ψήφων, που αφορούσαν την εκλογή τοπικών συμβούλων, περίπου στα μισά διαμερίσματα της επικράτειας, με το κυβερνών κόμμα να περιορίζεται στο 18,6% και το Εθνικό Μέτωπο, στην πρεμιέρα της κόρης του ιστορικού του ηγέτη, Ζαν Μαρί Λεπέν, Μαρίν ως νέας προέδρου της παράταξης, να αναρριχάται στο 11%.Εκτιμάται δε ότι το ποσοστό της ακροδεξιάς θα μπορούσε να αγγίξει και το 25%, αν το Μέτωπο κατέβαζε υποψηφιότητες σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας, που διενεργήθηκαν σήμερα οι εκλογές.


Οι σημερινές εκλογές αποτελούσαν και το τελευταίο τεστ, που παρέχει πραγματικό δείγμα γραφής των διαθέσεων της κοινής γνώμης στη Γαλλία πριν από την επερχόμενη, το 2012, αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου.


Μία εκλογή, που όπως όλα δείχνουν, θα αναγκάσει το σημερινό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να αντιμετωπίσει τους αριστερούς υποψηφίους αλλά και μια ακροδεξιά που συνεχώς και κερδίζει έδαφος, με ιδιαίτερα δυσχερείς όρους, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα.
Πηγή: www.newsbeast.gr