3 Μαρ 2011

Η Apple παρουσίασε το iPad2

Πριν καλά-καλά οι χρήστες συνηθίσουν τo iPad, η Apple παρουσίασε το διάδοχό του, το βελτιωμένο iPad 2, που θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ στις 11 Μαρτίου και, στη συνέχεια, στις 25 Μαρτίου στις... ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στην Ελλάδα.
O νέος υπολογιστής-ταμπλέτα, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το ΒΒC, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο και πάλι από τον Στιβ Τζομπς, κάτι μη αναμενόμενο λόγω του χρόνιου προβλήματος υγείας του.
Το νέο iPad 2 είναι πιο λεπτό (ακόμα και σε σχέση με το iPhone 4) και πιο ελαφρύ από το πρώτο μοντέλο και διαθέτει βιντεοκάμερες μπροστά και πίσω, οι οποίες επιτρέπουν βιντεο-συνομιλία. Θα διατίθεται σε μαύρο και άσπρο χρώμα, στην ίδια γκάμα τιμών (499-829 δολάρια) με το προηγούμενο iPad.
H συσκευή ενσωματώνει το νέο επεξεργαστή Α5 που την καθιστά "δραματικά πιο γρήγορη", όπως είπε ο Τζομπς, ενώ επιτρέπει και βελτίωση των γραφικών. Η μπαταρία (διάρκεια δέκα ώρες) και η κατανάλωση ενέργειας παραμένουν ίδιες. Ακόμα, το iPad 2 διαθέτει θύρα HDMI.
Η Apple έχει πουλήσει σχεδόν 15 εκατ. iPad από τον Απρίλιο που κυκλοφόρησε η ταμπλέτα, μέχρι το Δεκέμβριο του 2010, έχοντας αποφέρει περίπου 10 δισ. δολάρια στα ταμεία της εταιρίας. Σύμφωνα με τον Τζομπς, ελέγχει το 90% της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών-ταμπλετών, προς το παρόν τουλάχιστον, καθώς ο ανταγωνισμός σκληραίνει συνεχώς με την εμφάνιση νέων μοντέλων.
Πηγή: www.newpost.gr