8 Φεβ 2011

Στάση εργασίας την Πέμπτη από την ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας την
 Πέμπτη από την ΑΔΕΔΥΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, ενόψει της γενικής απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιο των... κινητοποιήσεων για την ανάδειξη, προβολή και διεκδίκηση, των προβλημάτων των εργαζομένων, με αιχμή τα θέματα της επικουρικής ασφάλισης.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση και η τρόικα, μετά την επίθεση στις κύριες συντάξεις, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υλοποιεί το σχέδιο για την περικοπή των δικαιωμάτων μας στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης. «Στο πλαίσιο του αντιασφαλιστικού νόμου το κράτος αποχωρεί από την επικουρική ασφάλιση. Με την πολιτική αυτή, περιορίζονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τα ασφαλιστικά Ταμεία μετατρέπονται σε Ταμεία ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων.


Τη στιγμή που τα Ταμεία δεν έχουν πλέον χρήματα, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεμάτικών τους και των πολιτικών, που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθήθηκαν, τη στιγμή που εξαιτίας του "παγώματος" των προσλήψεων και της ταυτόχρονης αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων, έχει αλλάξει δραματικά η σχέση εργαζομένων-συνταξιούχων, προωθούν τις αναλογιστικές μελέτες, για να "νομιμοποιήσουν" το έγκλημά τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Τα επικουρικά Ταμεία του δημοσίου βρίσκονται ήδη σε δραματική κατάσταση, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους, εξαιτίας των παραπάνω πολιτικών.


Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.) παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ, το έλλειμμα στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) έχει φτάσει τα 240 εκατ. ευρώ, ενώ οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η χορήγηση του εφάπαξ για τρία και πλέον χρόνια, να μην χορηγείται το 13ο μέρισμα στους ασφαλισμένους του Μ.Τ.Π.Υ. κλπ.


Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας αποφάσισε την ώρα της στάσης στην Αθήνα να πραγματοποιηθεί παράσταση-συγκέντρωση στις 13.00 μπροστά το Τ.Π.Δ.Υ. (Σταδίου 31) για τη διεκδίκηση της άμεσης επιχορήγησης του Τ.Π.Δ.Υ. και των επικουρικών Ταμείων», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: www.newsbeast.gr