22 Φεβ 2011

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Waterloo
Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
Φίλες και Φίλοι.
Η ελπίδα… το όνειρο…. η διαφωνία…. η απεργία… η αντίδραση… είναι δικαίωμα  όλων σε μια Δημοκρατία και μάλιστα Σοσιαλιστική!!!
Λέγοντας όμως συνέχεια - ΟΧΙ - σε όλα… και μάλιστα... κατόπιν εορτής….. αποδεικνύουμε ότι, όχι μόνο δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας… σαν εργαζόμενοι…. όχι μόνο βγαίνουμε χαμένοι οικονομικά… όχι βγαίνουμε ακόμη πιο αδύνατοι συνδικαλιστικά… αλλά το σπουδαιότερο… όλα δείχνουν, ότι οι δύο πλευρές -  πολιτικοί  και συνδικαλιστές -  δεν  θέλουν….  δεν επιθυμούν ένα εποικοδομητικό διάλογο…  λες και κάποιοι να μην θέλουν μια κοινωνία ομοφωνίας….
Την ώρα που σαν κοινωνία… όλοι αναγνωρίζουμε, ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα… και το μόνο που κάνουμε είναι να πολεμάμε μεταξύ μας…. αποδεικνύουμε ότι μια κοινωνία δεν έχει μόνο τους πολιτικούς… αλλά και τους συνδικαλιστές… που της αξίζουν!!!!!
Πάντως  η  ελπίδα… θα προέλθει από τους απελπισμένους… και  για να απογοητευτείς πρέπει πρώτα να ελπίζεις!!!!!
Φίλες και Φίλοι.
Η κατάσταση  όσο πάει και χειροτερεύει… τα λουκέτα πάνε σύννεφο.. η ανεργία θεριεύει… τα εισοδήματά μας πέφτουν… η κοινωνία μας δείχνει να έχει εξαντλήσει τα όρια ανοχής και αντοχής και για αυτό περιμένω τη μεγάλη κοινωνική αναταραχή… απορώ πως και δεν ξέσπασε ακόμη……
*Η κοινωνική αυτή όμως αναταραχή… δεν μπορεί  να προέλθει   με ηγέτες συνδικαλιστές…. σαν και αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση!!!

                                                                   Χρήστος  Μπούφης
                                                                αθεράπευτα ρομαντικός