8 Φεβ 2011

Ε.Τ.Ε ΔΕΗ - ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.‏

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.


Η Ελλάδα του 21ου αιώνα γίνεται... ο παράδεισος της κοινωνικής αναλγησίας και παραδίδεται στις αγορές, το μνημόνιο, την εργοδοτική αυθαιρεσίας. Ο κοινωνικός χάρτης κατεδαφίζεται, η κοινωνία οδηγείτε στη λαιμητόμο της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανασφάλειας, την ώρα που διατηρούνται και αυξάνονται τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των Τραπεζών και των επιχειρήσεων.
Οι συνταγές πολιτικής που εφαρμόζονται, δήθεν για να αντιμετωπίσουν τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα, δεν αφήνουν μόνο εξουθενωμένους τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη, αλλά αποτελούν καταλυτικό παράγοντα επιδείνωσης της συνολικής οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Χειροπιαστή απόδειξη, η πρωτοφανή ύφεση, το χρέος που διαρκώς μεγαλώνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, οι θυσίες των Ελλήνων που πάνε αποκλειστικά στα πανωτόκια, χωρίς η θέση τους να βελτιώνεται κατʼ ελάχιστον.
Μέσα στις συνθήκες αυτές, το συνδικαλιστικό κίνημα όσο κι αν το λοιδορούν κάποιοι, είναι και παραμένει ο μόνος φορέας από τον οποίο η εργατική τάξη, οι άνεργοι, και οι νέοι προσμένουν την προάσπιση των συμφερόντων τους, που μέρα με τη μέρα ολοένα και καταστρατηγούνται, επανεξετάζονται, περικόπτονται και γίνονται βωμός για την πιο μεγάλη ανισομερή κατανομή του πλούτου.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα συλλογικά κινήματα, πρέπει άμεσα να συναντηθούν σε ένα ευρύτερο λαϊκό, κοινωνικό κίνημα, σε ένα κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, αντίστασης και διεκδίκησης. Να υψώσουν φραγμό στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη βαρβαρότητα στις εργασιακές σχέσεις, να ακυρώσουν, να ανατρέψουν το μνημόνιο.
Στη βάση αυτή, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή συστράτευση και αγώνα, προκειμένου να μπουν oi βάσεις για την ακύρωση του επαίσχυντου Μνημονίου, που στραγγαλίζει την κοινωνία και την αξιοπρέπειά μας.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ.
ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΜΕ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ