27 Οκτ 2010

Μπούμερανγκ η διακαναλική συνέντευξη ! ! !

Γράφει ο Μ. Κ.: 
 
Πέρασαν 48 ώρες από την ώρα που έδωσε την διακαναλική συνέντευξη ο πρωθυπουργός της χώρας. 

Με όσο γίνεται καθαρό μυαλό θα προσπαθήσω να κάνω σήμερα μια  προσωπική εκτίμηση της κατάστασης.

Δυστυχώς για μένα η  συνέντευξη του πρωθυπουργού μετατράπηκε σε μπούμερανγκ για τη χώρα, την κυβέρνηση, την οικονομία, το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο. 
Κυριολεκτικά κλώτσησε την καρδάρα με το λιγοστό γάλα.

Κύριε Παπανδρέου,  σας εμπιστεύτηκα να κυβερνήσετε την πατρίδα μου για... τέσσερα χρόνια, ανεξάρτητα από τις μετεκλογικές επιλογές σας (τις οποίες μου αποκρύψατε προεκλογικά), έχετε την υποχρέωση απέναντι μου να το κάνετε, όσο .....καλύτερα μπορείτε.

Ακούγοντας σας προχθές αισθάνθηκα μια καμουφλαρισμένη απειλή. "Αν δεν ψηφίσω υποψήφιο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προκηρύξετε εθνικές εκλογές". Μεγάλο λάθος από  ένα σοσιαλιστή πολιτικό. 
Μου προκαλέσατε κυριολεκτικά ανατριχίλα και με γυρίσατε πολλά χρόνια πίσω, τότε που το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας έκανε τα πρώτα του βήματα. 
Τότε που έφηβος ακόμη, άκουσα μια παρόμοια φράση που με επηρέασε και συνέβαλε στη διαμόρφωση  της σοσιαλιστικής ιδεολογίας μου.

Τελικά προχθές στην συνέντευξη σας, αισθάνθηκα εξίσου άβολα, που αναγκάστηκα να κλείσω  την τηλεόραση μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Διαισθάνθηκα μια απροσδιόριστη απειλή στο αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δημοκρατικό μου δικαίωμα να ψηφίζω όποιον θέλω.

Δεν γίνεται κύριε Πρόεδρε την ώρα που προσπαθείτε να προσελκύσετε ξένες επενδύσεις, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας, να αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, αν δεν σας ικανοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Ήταν το πλέον ακατάλληλο  μήνυμα για τους πιθανούς ξένους επενδυτές, που το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν, είναι η πολιτική σταθερότητα στη χώρα που πρόκειται να επενδύσουν. (Μήπως οι Άραβες γνώριζαν και αποχώρησαν νωρίς ; ; ;)

Την όποια εμπιστοσύνη είχατε καταφέρει να κερδίσετε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές την κατεδαφίσατε με την συνέντευξη σας. 
Είδατε τις διεθνείς αντιδράσεις, είδατε που έφτασαν τα  επιτόκια δανεισμού,  είδατε τη βουτιά του χρηματιστηρίου ; ; ;
Παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις μου για τις μέχρι σήμερα επιλογές σας κύριε Πρόεδρε, παρά το γεγονός πως δεν μπορώ να καλύψω τις βασικές βιωτικές ανάγκες μου, δεν σας κρύβω πως  κρυφοκαμάρωνα για την κατ' επανάληψη δήλωση  σας "δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και το μόνο που με νοιάζει είναι να σώσω την Ελλάδα από την χρεοκοπία". 
Επιτέλους έλεγα να και κάποιος πολιτικός που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα. 
Πως τα καταφέρατε να μου γκρεμίσετε και αυτή την εικόνα. 
Τελικά αποδείξατε και εσείς πως σας ενδιαφέρει και  πολύ μάλιστα το πολιτικό κόστος των επιλογών σας. 
Αν και είχα αρχίσει να το διαπιστώνω λίγες μέρες νωρίτερα, όταν ανακοινώσατε το βοήθημα των 100 € για τους χαμηλοσυνταξιούχους παραμονές των εκλογών.

Τέλος ήρθε καπάκι και η στήριξη του κ. Μητσοτάκη (μέσω του Σκαι) στην πολιτική που εφαρμόζετε  και δεν έχω πλέον κανένα δίλημμα.