23 Ιουλ 2010

Έντονη αγανάκτηση πολλών Συναδέλφων για τις επιλογές τομεαρχών

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ έχουμε πολύ έντονο το φιλοταχυδρομικό συναίσθημα, αγαπάμε το Ταχυδρομείο, το θεωρούμε κυριολεκτικά σπίτι μας και θέλουμε σίγουρα  να  μείνει ΔΗΜΟΣΙΟ για να μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες της πατρίδας μας, όπου κι αν βρίσκονται.

Πολλοί μπορεί να μας κατηγορήσουν πως θέλουμε δημόσιο Ταχυδρομείο για να έχουμε τη σιγουριά μας στη δουλειά και εξασφαλισμένο το μισθό μας. Σε ένα βαθμό μπορεί να έχουν και δίκιο, όταν κάποιοι από εμάς δεν ανταποκρινόμαστε κάποιες φορές όπως πρέπει στην εξυπηρέτηση του κόσμου. 

Όμως, όπως γράψαμε και παραπάνω «θεωρούμε το Ταχυδρομείο σπίτι μας» και το πονάμε και αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο σε εκείνους που ορέγονται την ιδιωτικοποίηση – πώληση του. 

Πιστεύει κανείς πως είναι εύκολο να πάρεις από κάποιον το σπίτι του;;; 


Οι αντιδράσεις του σίγουρα θα είναι απρόβλεπτες και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσουν. 

Κι όμως το τι ακούμε από χθες το πρωί, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων με τα ονόματα των συναδέλφων που καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης των τομέων, δεν περιγράφεται.

Διαβάστε τι λένε οι Συνάδελφοι: 

«Να το πουλήσουν ρε, μπας και ο ιδιώτης επιβάλει αξιοκρατικά κριτήρια και σταματήσουν οι συνδικαλιστές να κάνουν κουμάντο.!!!!» 

Δεν το είπε ένας ή δύο, μας το είπαν πολλοί, μας το έγραψαν πολλοί!!! 

Τρομάζουμε και μόνο στο άκουσμα τέτοιων απόψεων, εξαιτίας της ...
πικρίας που νιώθουν πολλοί συνάδελφοι και σίγουρα δεν τις υιοθετούμε, όμως σιγά-σιγά  ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΜΑΣ, ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, άλλο που δεν θέλουν οι εχθροί του και οι κάθε λογής ενδιαφερόμενοι.


Οι Συνάδελφοι μας είπαν πολλά, μας έγραψαν πολλά. Διαβάστε μερικά.

"Με καλούν σε αξιολόγηση την ώρα που ήδη έχουν τάξει την θέση σε άλλον κι εγώ ο ηλίθιος συμμετέχω στη διαδικασία για να την νομιμοποιώ κι από πάνω, να το πουλήσουν ρε να ησυχάσουμε!!!"

"Μα είναι δυνατόν  να έχω δυο πτυχία και την θέση να τη δίνουν σε πτυχιούχο του παρακηφήσιου, που έχει το προσόν να κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία;;; Τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα τα προσόντα αναγνωρίζονται!!!, Γράψτε κάτι σας παρακαλώ."

"Έχω δώσει και τη ψυχή μου για το Ταχυδρομείο τόσα χρόνια, στερώντας χρόνο ακόμη και από τα παιδιά μου, μ’ έβαλαν να ξελασπώσω καταστάσεις όταν άλλοι φοβόντουσαν ή βαριόντουσαν και τώρα με πετάνε σαν σκουπίδι. Γιατί;;; Γιατί δεν  πήρα το σημαδεμένο ψηφοδέλτιο όταν μου το ‘δωσαν . Να το πουλήσουν ρε να σταματήσουμε να έχουμε συνδικάτα, να βρούμε την ησυχία μας, που τους έχουμε στη πλάτη μας τόσα χρόνια!!!"

"Θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και την αριθμητική που ξέρουμε, με 140 μόρια παίρνεις θέση τομεάρχη και δεν παίρνεις με  230;; Έλεος ρε παιδιά,  πρέπει να ψηφίζουμε ΠΑΣΚΕ για να πάρουμε τομέα"

"Επειδή δεν προσκύνησα δηλαδή την συνδικαλιστική εξουσία, θέση δεν πρόκειται να πάρω ποτέ;;; Εσείς στο ΠΑΚ που τα βλέπετε, γιατί δεν μιλάτε;;;"

"Ποια αξιοκρατία και πράσινα άλογα μου λες, άμα δεν είσαι στη λίστα του συνδικάτου, θέση δεν παίρνεις με τίποτα, αυτό ξέρω εγώ και το βιώνω χρόνια. Ρε πούλημα…. μπας και δούμε άσπρη μέρα κι εμείς που δεν γουστάρουμε την Αριστοτέλους"

«Δηλαδή μετά από αυτό που μου έκαναν περιμένουν να ξαναδουλέψω, θα γίνω ο μεγαλύτερος τεμπέλης, γιατί τότε θα 'χω περισσότερες πιθανότητες να πάρω και εγώ μια θέση»

Συναδέλφισσα: "Έκανα το λάθος να μην παντρευτώ συνδικαλιστή, τι πιθανότητες έχω να πάρω θέση τομεάρχη;;, Κάτι θα ξέρεις εσύ Γιάννη" 

"Επειδή έχω το θάρρος να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου και δεν ταυτίζομαι με την συνδικαλιστική  πλειοψηφία και τους φίλους της, δεν μπορώ να κάνω καριέρα τομεάρχη στα ΕΛΤΑ;;;

"Για την κατάληψη της θέσης διαχείρισης πόρων  στις περιφερειακές διευθύνσεις (εκεί δηλαδή που γίνονται τα ρουσφετάκια) , ήταν προαπαιτούμενο να έχεις συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ στο παρελθόν;;;, γιατί εγώ δεν το γνώριζα." 

Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνετε τι κλίμα διαμορφώνεται στον κόσμο και από φίλος, από υποστηρικτής και δουλευτής του Δημόσιου Ταχυδρομείου μετατρέπεται σε πολέμιο και μάλιστα ζητά την ιδιωτικοποίηση του!!! 

Μπορεί κάποια από τα παραπάνω σχόλια να είναι  υπερβολικά, όμως αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο  βαθμό τα συναισθήματα που βιώνουν οι συνάδελφοι που αισθάνονται πως αδικήθηκαν από τις επιλογές.


Σίγουρα ανάμεσα στους επιλεγέντες τομεάρχες, υπάρχουν πολλοί άξιοι συνάδελφοι, που καλώς επιλέχτηκαν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. 
Όμως υπάρχουν επίσης αξιόλογοι συνάδελφοι που είτε δεν επιλέχτηκαν, είτε εξοστρακίστηκαν σε θέσεις που δεν επιθυμούσαν, γιατί δεν είχαν μπάρμπα στη Κορώνη.


Βέβαια δεν πρέπει να μας διαφεύγει ένα πράγμα, όταν γίνονται αξιολογήσεις και επιλογές προσωπικού στις οποίες υπεισέρχεται και το στοιχείο της συνέντευξης, που είτε το θέλουμε είτε όχι, εμπεριέχει και την υποκειμενική κρίση των μελών της επιτροπής, τότε όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων, πάντα κάποιοι θα αισθάνονται  αδικημένοι. 

Το θέμα είναι να έχει η επιτροπή αξιολόγησης επιχειρήματα, να πείσει εκείνους που δεν επιλέχτηκαν, πως οι συνάδελφοι τους που πήραν τις θέσεις, ήταν οι καταλληλότεροι.
Και δυστυχώς, λυπούμαστε που το γράφουμε, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, όχι επιχειρήματα δεν υπάρχουν, αλλά είναι τόσο κραυγαλέες οι αδικίες που έγιναν, που το θέμα σίγουρα θα φτάσει από θιγόμενους συναδέλφους στη δικαιοσύνη.

Το Σ.Υ.Μ. που έχει και την τελική ευθύνη επικύρωσης των αποτελεσμάτων, θα πρέπει να επανεξετάσει αρκετές από τις επιλογές και να άρει τις αδικίες που έγιναν.

Επιτέλους κάποτε και στο Ταχυδρομείο θα πρέπει να επικρατήσει η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.


Έχουμε ξαναγράψει πως το Ταχυδρομείο δεν πρόκειται να πάει μπροστά με τέτοιες τακτικές. Ας το πάρουν χαμπάρι κάποιοι κι ας αλλάξουν ρότα πριν είναι πολύ αργά.