29 Δεκ 2009

Οι ληστείες στα ΕΛΤΑ δεν έχουν τέλος

Το τελευταίο διάστημα είχαμε επιλέξει να μην αναφερόμαστε συνέχεια στις ληστείες που γίνονται στα ΕΛΤΑ, όμως τα κρούσματα των ληστειών σε Ταχυδρομικά καταστήματα και συναδέλφους Ταχυδρόμους συνεχίζονται δυστυχώς με αμείωτο ρυθμό και αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε.

Δύο ληστείες Ταχυδρόμων έγιναν στο γραφείο του Μενιδίου πρόσφατα.

Απόπειρα ληστείας στο κατάστημα Ν. Ιωνίας Βόλου πριν λίγες ημέρες και σήμερα ληστεία με τραυματίες στην Κάτω Αχαΐα


Τα ΜΜΕ αναφέρονται στο θέμα.

Αντιγράφουμε από: http://www.symboulos.gr/1/19395.scr


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Κάτω Αχαΐας, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί της Τρίτης, από την επίθεση πέντε ένοπλων ληστών με κουκούλες στο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με λεία πάνω από 200.000 ευρώ και τραυματίες έναν αστυνομικό της ομάδας Ζ και έναν πολίτη. Η ληστεία φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένη, τόσο από τον αριθμό των δραστών όσο και από το ποσό που κατάφεραν να αρπάξουν.
Στις 8.50 το πρωί, δύο από τους δράστες μπήκαν μέσα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ για να πάρουν τα χρήματα και οι άλλοι τρεις περίμεναν έξω με αυτόματα όπλα και όταν είδαν τον αστυνομικό της ομάδας Ζ να πλησιάζει με την μοτοσικλέτα του, άνοιξαν πυρ, «γαζώνοντας» όλη την περιοχή και τραυματίζοντάς τον.
Στο εσωτερικό του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, οι δύο ένοπλοι δράστες άρπαξαν ποσό το οποίο μέχρι στιγμής υπολογίζεται σε πάνω από 200.000 ευρώ που προορίζονταν για τις συντάξεις αγροτών της περιοχής, επιδόματα και άλλες πληρωμές.
Οι πέντε δράστες μετά την ληστεία εξαφανίστηκαν στους δρόμους της Κάτω Αχαΐας και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους στην ευρύτερη περιοχή.
Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ληστών, διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΠ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, χωρίς ωστόσο η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο, καθώς χτυπήθηκε από δύο σφαίρες στα πόδια.
Ελαφρά τραυματίστηκε και ένας ηλικιωμένος πολίτης ο οποίος την στιγμή της ληστείας βρισκόταν μέσα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και μάλλον στην αναστάτωση που επικράτησε έπεσε και χτύπησε.
Στην Κάτω Αχαΐα έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη και όλη η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Η περιοχή γύρω από το σημείο της ληστείας γέμισε από κάλυκες, ενώ στην φυγή τους οι ληστές άφησαν πίσω τους μια δεσμίδα χαρτονομίσματα και έναν άδειο γεμιστήρα αυτόματου όπλου.
Δικό μας σχόλιο:
Δυστυχώς η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, οι συνάδελφοι μας καθημερινά ζουν με το άγχος και τον φόβο, για το πότε θα έρθει και η δική τους σειρά. Από την μεριά του ΕΛΤΑ δεν βλέπουμε να υπάρχει ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Με μεμονωμένες και αποσπασματικές ενέργειες το πρόβλημα δεν λύνεται.
Η διοίκηση του οργανισμού πρέπει να πάρει μέτρα τώρα, πριν θρηνήσουμε νέα θύματα.