28 Δεκ 2009

Οι εξελίξεις μας ξεπερνούν. . . Τ Τ - ΕΛΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες, αφενός διαβάζουμε συχνά – πυκνά στις εφημερίδες για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφετέρου η μη τοποθέτηση εκπροσώπου του ΕΛΤΑ στο πρόσφατα τοποθετημένο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, είναι δύο ζητήματα που μας δημιουργούν την εντύπωση πως κάποιοι έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν τις εξελίξεις ερήμην μας.

Οι παραπάνω εξελίξεις αφορούν άμεσα το Ταχυδρομείο, αφού και μετοχική σχέση υπάρχει ανάμεσα στις δύο εταιρίες (ανταλλαγή του10% των μετοχών τους) αλλά κυρίως υπάρχει η εμπορική συμφωνία συνεργασίας των δύο εταιριών.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χρησιμοποιεί το δίκτυο του ΕΛΤΑ για την διενέργεια τραπεζικών εργασιών, αλλά και την προώθηση ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων.
Με αυτά τα δεδομένα μια πιθανή ιδιωτικοποίηση του Ταμιευτηρίου, θα επηρεάσει άμεσα και ουσιαστικά τον ΕΛΤΑ.

Δεν μπορούμε λοιπόν να κατανοήσουμε και να δικαιολογήσουμε την περίεργη σιωπή, την απραξία και την μοιρολατρική στάση του συνδικάτου μας αυτή την περίοδο.

Οι συνάδελφοι που ακούνε γι’ αυτές τις εξελίξεις, αγωνιούν, ρωτούν και θέλουν να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί και πόσο θα επηρεάσουν την δουλειά τους και τους ίδιους.

Σε άλλες εποχές μια τέτοια εξέλιξη, σε συνδυασμό με την μη τοποθέτηση νέας διοίκησης στα ΕΛΤΑ θα είχε πυροδοτήσει σωρεία αντιδράσεων. Θα είχαν σταλεί ήδη εξώδικα και οι ανακοινώσεις του συνδικάτου θα είχαν κατακλύσει τους χώρους εργασίας.

Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα και μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο δεν υπάρχει αντίδραση;;;

Ο ρόλος του συνδικάτου πρέπει να είναι διαχρονικός και προσανατολισμένος στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και του δημόσιου Ταχυδρομείου, δεν μπορεί να διαμορφώνεται κάθε φορά, ανάλογα με το ποιο κόμμα κυβερνά την χώρα.

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την πραγματικότητα και ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.