15 Ιουλ 2009

Τίτλοι τέλους για την Δημόσια ΟΑ

Πέφτει σιγά-σιγά η αυλαία για την κρατική ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και τους εργαζόμενους της.
Ήδη από τις 14 Ιουλίου στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του αεροδρομίου έχει χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια και το έργο τους έχουν αναλάβει οι καινούργιοι εργαζόμενοι. Είτε αυτοί είναι υπάλληλοι της παλιάς Ολυμπιακής, που δεν έχουν τις προϋποθέσεις της εθελουσίας εξόδου στην σύνταξη και παρέμειναν στην νέα Ολυμπιακή (ένας Θεός ξέρει με ποιους όρους), είτε πρόκειται για νέες προσλήψεις από την καινούργια εταιρία.
Για τους εργαζόμενους στα άλλα δύο κομμάτια (πτητικό & τεχνική βάση) οι τίτλοι τέλους θα πέσουν τον Σεπτέμβρη, που απ’ ότι μαθαίνουμε θα μπει και εκκαθαριστής στην παλιά Ολυμπιακή.
Δεν γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αφημένοι στην μοίρα τους, αυτές τις εξελίξεις, σίγουρα όμως δεν ξεχνούμε τον ρόλο που έπαιξαν οι κυβερνήσεις της χώρας και οι διοικήσεις της εταιρίας, χρόνια τώρα, για να φτάσει ο εθνικός μας αερομεταφορέας σ’ αυτή την τραγική κατάσταση.
Βέβαια και το συνδικάτο στον χώρο δεν είναι άμοιρο ευθυνών, για κάποιες από τις επιλογές του.
Σημασία έχει πως πολλοί έβαλαν το χεράκι τους, για να οδηγηθεί η εταιρία σε αδιέξοδο και τελικά την πώληση
Πραγματικά λυπούμαστε, γιατί όπως και να το κάνουμε, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ που ξέραμε δεν υπάρχει πια.
Όσο για εκείνους, που μετά βδελυγμίας εξόρκιζαν την δημόσια Ολυμπιακή και τους βολεμένους (όπως έλεγαν) υπαλλήλους της, για τα όποια προβλήματα είχε, σε λίγο θα διαπιστώσουν την ωμή πραγματικότητα.