6 Ιουλ 2009

Δημιουργία νέας θυγατρικής ΕΛΤΑ-ΤΤ

Αλλάζει ο ασφαλιστικός χάρτης της χώρας με την είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην αγορά, με την ίδρυση εταιρείας-μεγαθήριο, που θα έχει παρουσία σε κάθε πόλη της χώρας μέσω 985 καταστημάτων. Χθες έπεσαν οι υπογραφές για την ίδρυση της ασφαλιστικής εταιρείας με την ονομασία Post Insurance Brokerage S.A. Η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της πιλοτικά μέσα στον Αύγουστο και ολοκληρωτικά το Σεπτέμβριο. Μέσα από 840 καταστήματα ΕΛΤΑ. και 145 Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα πωλούνται ασφάλειες υγείας, συνταξιοδοτικά προγράμματα, ασφάλειες αυτοκινήτου, κατοικίας και επικουρικά προγράμματα ασφάλισης ανεργίας. Χθες υπεγράφη το καταστατικό για τη λειτουργία της μεσιτικής-ασφαλιστικής εταιρείας Post Insurance Brokerage S.A. από τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελο Φιλιππίδη και το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ. Σταμάτη Μαύρο.

Αναγγέλλοντας την ίδρυση της νέας θυγατρικής Post Insurance, η οποία θα δραστηριοποιείται στο χώρο των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Όταν η σημερινή διοίκηση ανέλαβε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό τις προθέσεις και τους στόχους της με απλότητα και ειλικρίνεια ή, όπως συνηθίζουμε να λέμε σε αυτή την Τράπεζα, απλά και ειλικρινά.
Είπαμε τότε ότι θέλαμε να φύγουμε από τις δομημένες και πολύπλοκες επενδύσεις, διότι θεωρούσαμε ότι εμπεριέχουν εξαιρετικά υψηλό ρίσκο που δεν συνάδει με την ιστορία και τους στόχους του ιδρύματος. Και το κάναμε πράξη. Σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απολαμβάνει κέρδη από ένα εκτεταμένο δίκτυο εργασιών προσανατολισμένο στο Real Banking». Ο πρόεδρος του Τ.Τ. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κύκλου για το Τ.Τ., που διεκδίκησε και κέρδισε το ρόλο που του αρμόζει. Από τη πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ., Σταμάτης Μαύρος, δήλωσε ότι με την Post Insurance «ανταποκρινόμαστε στον επιχειρηματικό μας ρόλο και στην κοινωνική ευθύνη που απορρέει από το έργο μας, αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη των πελατών μας σε ολόκληρο το δίκτυο των καταστημάτων και των πρακτορείων μας, ενώ ενισχύουμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη για κερδοφορία και ποιότητα υπηρεσιών.

Δικό μας σχόλιο: Πολύ καλά ακούγονται όλα αυτά, αλλά θα μας πει κάποιος υπεύθυνος με τι προσωπικό θα δουλέψουν στα ΕΛΤΑ τα νέα προϊόντα;
Με τους εποχικούς; Με τους αντιρρησίες συνείδησης; ή με τους τετραωρίτες;
Όταν δεν υπάρχει προσωπικό για τις βασικές ταχυδρομικές ανάγκες της διανομής, της ταξινόμησης, της θυρίδας, των διαβιβάσεων κ.λ.π. ποιός θα πουλήσει τα νέα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα;