21 Ιουν 2009

Νέο χαστούκι στην Ρόδο...

Μαθαίνουμε πως έπεσε πολύ κλάμα εκεί στην Ρόδο.
Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο χαστούκι σε σωματείο που χάνονται σύνεδροι της πλειοψηφίας.

Για όσους δεν γνωρίζετε, Παρασκευή και Σάββατο έγιναν εκλογές στον Σύλλογο των Ταχυδρομικών του νομού Δωδεκανήσου και οι προσδοκίες της μεγάλης παράταξης για τρεις συνέδρους διαψεύστηκαν.

Για μας απλά αποκαθίσταται σιγά-σιγά η πραγματικότητα και αποστομώνονται όσοι χρόνια τώρα χρησιμοποιούν αξιόλογους ανεξάρτητους συναδέλφους σε σωματεία, για να παρουσιάζουν αυξημένες τις παραταξιακές δυνάμεις τους. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν την αχαριστία, με την οποία αντιμετώπισαν αυτούς τους συναδέλφους.

Ελπίζουμε να διαπίστωσε και να συνειδητοποίησε η ηγεσία πως πολλοί από τους αντιπροσώπους συνέδρους που παρουσίαζε μέχρι σήμερα σαν ιδιοκτησία της, δεν της ανήκουν και απλά τους χρησιμοποιούσε ως προσωπικότητες κοινής αποδοχής , για να εισπράττει την ψήφο των συναδέλφων.

Αυτοί οι ανεξάρτητοι συνάδελφοι αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση, εκθέτοντας τον εαυτό τους στην κρίση των συναδέλφων, πως τελικά χαίρουν της εκτίμησης και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης πολλών εργαζομένων, οι οποίοι τους στηρίζουν και τους ακολουθούν, ανεξάρτητα από κομματικά πιστεύω.

Ας τολμήσουν, όσοι σήμερα στηρίζονται στις κομματικοποιημένες παρατάξεις να εκθέσουν τον εαυτό τους ως ανεξάρτητο υποψήφιο, να δούμε τι αποδοχή θα έχουν;

Τώρα που τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν, άρχισαν να μειώνονται και τα ποσοστά των κομματικοποιημένων παρατάξεων και όσων χρησιμοποιούν τις κομματικές ομπρέλες για να επιβιώνουν συνδικαλιστικά.

Τα μηνύματα από Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Οδηγούς, Βοιωτία, Τεχνίτες κ.λ.π. Είναι σαφέστατα και όσο νωρίτερα τα αποκωδικοποιήσουν εκεί στην ηγεσία, τόσο το καλύτερο.

Αλήθεια θυμόσαστε εκείνα τα πανηγυρικά email που αποστέλλονταν στους συναδέλφους μετά από τις εκλογές κάθε σωματείου και μιλούσαν για τους θριάμβους και τα υψηλά ποσοστά της πλειοψηφίας.
Τι συμβαίνει τελευταία γιατί σίγασε το σύστημα;
Τα έστελναν για ενημέρωση ή για να θριαμβολογήσουν;;;
Μάλλον το δεύτερο ισχύει. Γιατί τώρα που αντί για θριάμβους , έχουν Βατερλό, σήμανε σιωπητήριο.

Όσα μέσα κι αν χρησιμοποιούν, οι συνάδελφοι τους έμαθαν.
Πότε θα καταλάβουν πως ο κομματικός συνδικαλισμός πεθαίνει κάθε μέρα.