24 Ιουν 2009

Πληρώνει το κράτος τελικά....

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι αναγκασμένα να βρουν το ποσό των 52.500.000 € για να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε να συνεχίσουν να κατέχουν (και μετά την αύξηση του Μ.Κ.) το ποσοστό του 10% που έχουν σήμερα από το Τ. Τ.
Όλοι συνειδητοποιούμε σε τι περιπέτειες μπαίνει το Ταχυδρομείο, αν αναγκαστεί να δανειστεί, από την στιγμή που δεν έχει το παραπάνω ποσό για να το καταβάλει στο Ταμιευτήριο.
Γι’ αυτό άλλωστε έγινε και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις 18 Ιουνίου
Σε μια εποχή που μετά από δέκα κερδοφόρες χρήσεις, τα οικονομικά της επιχείρησης δεν πάνε καθόλου καλά (εκτός από τα δικά της προβλήματα υπάρχει και η γενικότερη οικονομική κρίση που δεν μπορούσε να μην την επηρεάσει) και ο εφιάλτης της εμφάνισης ελλειμμάτων είναι περισσότερο από ορατός, μια ελπίδα αισιοδοξίας γεννήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, οι μέτοχοι του ΕΛΤΑ που είναι κατά 90% το κράτος και κατά 10% το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεσμεύτηκαν χθες το βράδυ, μέσω του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, να καλύψουν το παραπάνω ποσό που απαιτείται για να συμμετέχει ο ΕΛΤΑ στην αύξηση του Μ.Κ. του Τ.Τ.
Η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της αναβληθείσας συνέλευσης μετόχων του ΕΛΤΑ στις επόμενες μέρες.
Αν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, (πάντα κρατάμε μια επιφύλαξη) είναι το πρώτο καλό νέο για το Ταχυδρομείο μετά από πολύ καιρό.
Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.