18 Ιουν 2009

Εκτίμηση για την 24ωρη απεργία

ΚΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕIΑ
ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.


Τούτες τις ώρες δεν χρειάζονται ζητωκραυγές, δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και πανηγύρια, τούτες τις ώρες χρειάζεται σωφροσύνη και περισυλλογή για να αντιμετωπίσουμε την διαφαινόμενη Ταχυδρομική κρίση.

Πρέπει να γνωρίζουμε, πως το καλά καμωμένο είναι καλύτερο από το καλά ειπωμένο. Κάποιοι τα λένε καλά στα λόγια αλλά στα έργα υστερούν!!

Οι εργαζόμενοι πείθονται περισσότερο από τα έργα και τις πρακτικές του συνδικάτου και των συνδικαλιστών και λιγότερο από τις μεγαλόστομες εκφράσεις και τις στομφώδεις αγωνιστικές κορώνες.

Εμείς σαν παράταξη δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την σημερινή συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, το ποσοστό όσων συμμετείχαν ίσα που έφτασε στο 45%.
Τέτοιο ποσοστό δεν τιμά κανένα μας και πολύ περισσότερο τους διοργανωτές.

Κάτι ίσως δεν κάνουμε καλά και δεν μπορούμε να πείσουμε τους εργαζόμενους να μας ακολουθήσουν.
Ας κοιτάξουμε να βρούμε τι είναι αυτό, όσο είναι νωρίς, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, μας περιμένουν μεγάλες φουρτούνες.

Εμείς σαν ΠΑΚ σας καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συνεχή επαγρύπνηση για να σταματήσουμε εκείνους που επέλεξαν να οδηγήσουν το Ταχυδρομείο στην άβυσσο και να καλλιεργήσουν στους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και το άγχος.


Σας Καλούμε να αποτρέψουμε όσες κυβερνητικές και διοικητικές επιλογές στρέφονται ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας και στην αναπτυξιακή πορεία του Δημόσιου Ταχυδρομείου.

Σας Καλούμε να παραδειγματιστούμε και να μάθουμε, από την πορεία και τα λάθη που έγιναν σε άλλους κρατικούς οργανισμούς και που τα πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς.

Σας Καλούμε όχι να απομονώσουμε, αλλά να πείσουμε όσους δεν ήταν σήμερα μαζί μας, πως έκαναν λάθος επιλογή και πως το συμφέρον τους είναι εδώ δίπλα μας, μαζί μας στον αγώνα.

Για μας, αν θέλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι στους αγώνες και μπροστά στον κίνδυνο που διαφαίνεται, δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουμε την όποια απεργοσπαστική κίνηση όσων απουσίαζαν σήμερα (που έτσι κι αλλιώς είναι καταδικαστέοι), αλλά να προβληματιστούμε, τι τους οδήγησε σε μια τέτοια πράξη συνδικαλιστικής αυτοχειρίας, γιατί περί τέτοιας πρόκειται.

Αρκεί η δικαιολογία, πως είναι φιλοκυβερνητική παράταξη;;;
Αρκεί η δικαιολογία, πως πιθανόν με αυτό τον τρόπο να φροντίζουν να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στην νέα διοίκηση του ΕΛΤΑ;;;;;

Μήπως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θα πρέπει να μας προβληματίσουν;;;

Εξαντλήσαμε όλα τα επιχειρήματα μας, να πείσουμε όσους σήμερα απουσίαζαν από την απεργία, ποιο είναι το κοινό καλό και εν τέλει να συνδιαμορφώσουμε κάποιες θέσεις, δίνοντας ρόλο και σε κείνους και θέτοντας τους προ των ευθυνών τους ;;;

Φοβάμαι πως όχι, με αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές, διεκδικώντας πάντα το αλάθητο, δεν επιτυγχάνεται ενότητα και κοινή διεκδικητική πορεία.
(Σήμερα π.χ. γιατί δεν δόθηκε ό λόγος στις παρατάξεις που συμμετείχαν στην κινητοποίηση να πουν τις θέσεις τους)

Δεν θυμάμαι παλιότερα να είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό απεργοσπασίας, αν και υπήρχαν αντίστοιχα, ίσως και μεγαλύτερα προβλήματα.
Με επιχειρήματα, εξαντλητικές συζητήσεις και με αμοιβαίες υποχωρήσεις, πετυχαίναμε ομόφωνες αποφάσεις και κοινή πορεία, αυτό δυστυχώς δεν έγινε σήμερα.
Αυτά τα λέω γιατί πιστεύω πως δεν έχει τόση σημασία το γεγονός πως έπεσε κάποιος, αλλά έχει πραγματική σημασία που γλίστρησε για να πέσει!
Ποιοι είναι οι λόγοι δηλαδή που τον οδήγησαν να κάνει λάθος!!

Ένα είναι σίγουρο οι μεγάλοι αγώνες χρειάζονται πολλούς στρατιώτες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να απουσιάζουν κάποιοι.

Και επειδή διαφαίνεται πως θα ακολουθήσουν πολλές και μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, καλό θα είναι πρώτα από όλα να σφυρηλατήσουμε την ενότητα μας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο κοινωνικό Ταχυδρομείο με μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους μας.

Τότε να είσαστε σίγουροι πως θα νικήσουμε!
Γεια σας και καλούς αγώνες συνάδελφοι.