15 Ιουν 2009

Στις 18 Ιούνη οι Ταχυδρομικοί απεργούμε

Συνάδελφοι όλοι την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία και την συγκέντρωση στο θέατρο ΑΛΦΑ.
Αυτός ο αγώνας γίνεται για το Ταχυδρομείο και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι.


Όλοι;;;;;
Θα είμαστε όλοι εκεί;;;;;
Μάλλον κάποιοι θα απουσιάζουν!!!!!!!!!!

Για άλλη μια φορά η κομματικοποίηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων αποδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα και αρνητικό πρωταγωνιστή!!!!

Η ΔΑΚΕ αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ την ημέρα που πάρθηκε η απόφαση για την απεργία, καταγγέλλοντας στημένη διαδικασία και απ' ότι διαφαίνεται δεν θα συμμετέχει στην αγωνιστική κινητοποίηση.

Μεγάλο λάθος η στάση της, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα
Όμως λάθος αντιμετωπίστηκε η κατάσταση και από την μεριά της πλειοψηφίας, από την μεριά της ΠΑΣΚΕ. Σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, επιδιώκεις με κάθε τρόπο την καθολική συμμετοχή και την μαζική στήριξη όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιείς αν θέλεις και τις παραταξιακές διασυνδέσεις ή τις γνωριμίες της φιλοκυβερνητικής ΔΑΚΕ για να διευκολύνεις την επίτευξη του στόχου σου, τους δίνεις ρόλο και τους θέτεις εν τέλει προ των ευθυνών τους

Η αλαζονική συμπεριφορά και η αυταρχική επιβολή της θέσης του ισχυρού, πολλές φορές, όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Θυμόμαστε πως στο παρελθόν για να έχει μεγαλύτερη επιτυχία μια απεργιακή κινητοποίηση και για να έχουμε τα επιτυχημένα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζετε επιδιώκονταν με αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλες τις παρατάξεις, η εξεύρεση κοινής συνισταμένης που θα εξέφραζε όλες τις θέσεις, ώστε όλοι να στηρίξουν την απεργία.

Δυστυχώς τελευταία τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά.
Η πλειοψηφία διεκδικεί με την εισήγηση της το αλάθητο, δεν δέχεται την διαφορετική άποψη και η αντιπολίτευση ταμπουρώνεται πίσω από τις δικές της θέσεις και οδηγούμαστε στα φαινόμενα που βλέπουμε τελευταία, με ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες που δεν τιμούν κανένα.

Η προσέγγιση των πραγμάτων κάτω από την έντονη κομματική σκοπιμότητα, δυστυχώς βάζει σε δεύτερη μοίρα τα συλλογικά συμφέροντα και το μέλλον του ΕΛΤΑ.

Είμαστε σίγουροι πως θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και η κυβέρνηση θα μας αντιμετώπιζε πολύ διαφορετικά, αν μεθαύριο στην απεργία τα ποσοστά συμμετοχής ήταν καθολικά.

Συνάδελφοι σας καλούμε να αφήστε στην άκρη τις πολιτικές ιδεολογίες σας και τις κομματικές σας ταυτότητες και στηρίξτε την απεργία με όλες σας τις δυνάμεις!!!!