29 Μαΐ 2009

Νέος διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΤΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα διοικητικά του ΕΛΤΑ.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα, έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων του ΕΛΤΑ και αποφασίστηκε η πρόσληψη του κυρίου Μαύρου Σταμάτη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Επίσης απ' ότι μαθαίνουμε αντικαταστάθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Ποιός είναι ο κύριος Μαύρος;
Στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρονται τα παρακάτω:

Γεννήθηκα στην Αμοργό το 1963.

Το 1981 πετυχαίνω την είσοδό μου στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εντάσσομαι στη ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και εκπροσωπώ τη Σχολή μου στα όργανα διοίκησης του Οικονομικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου.

Το 1989 εκλέγομαι Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, αναλαμβάνοντας το χρέος να συμβάλω κι εγώ όπως και χιλιάδες μέλη της Οργάνωσης στην ενδυνάμωση του πολιτικού οράματος για μια σύγχρονη, δυναμική και φιλελεύθερη Ελλάδα. Ενδεικτικές των πρωτοποριακών πρωτοβουλιών που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι:


- Η ίδρυση το 1990 του Κέντρου Πληροφόρησης για την Ευρώπη, την Εκπαίδευση και την Ανάπτυξη «Δράση ΄92», φορέα που παρείχε δωρεάν πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες.
- Η έκδοση σε εβδομαδιαία βάση της «Δημοκρατικής Πρωτοπορίας», της εφημερίδας της ΟΝΝΕΔ που έγινε το βήμα έκφρασης και αναζήτησης μιας ολόκληρης γενιάς.
- Η διοργάνωση του 1ου Πανβαλκανικού Συνεδρίου Νέων στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των Νεολαιών των φιλελεύθερων κομμάτων της Βαλκανικής Χερσονήσου, με σκοπό την ενίσχυση των δημοκρατικών δομών στις χώρες του πρώην Ανατολικού συνασπισμού.
- Το 1991 η ΟΝΝΕΔ μετέχει δυναμικά και με τις διακριτές φιλελεύθερες της θέσεις στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Φιλελεύθερων Νεολαιών που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον. Στην αμερικανική πρωτεύουσα είχα την τύχη να συναντήσω και να συνδεθώ φιλικά με νέους φιλελεύθερους πολιτικούς από τη διεθνή σκηνή.

Έχω συμπεριληφθεί 3 φoρές σε τιμητική – μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Το 1994, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων επιστρέφω στον τόπο μου, την Αμοργό και ασχολούμαι επαγγελματικά με εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι μέσα σε κοινωνικοοικονομικούς και πολιτιστικούς συλλόγους των Κυκλάδων, με στόχο τη διεύρυνση των αναπτυξιακών και πολιτιστικών οριζόντων του τόπου.

Τον Μάιο του 2004 ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής με τιμά με την επιλογή του να με ορίσει Πρόεδρο του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ). Στο επόμενο διάστημα ο ΟΠΕΠ δραστηριοποιήθηκε στην προετοιμασία και ανάδειξη της πολιτιστικής υφής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, προώθησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα νέων τεχνολογιών σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, δημιούργησε ένα διευρυμένο δίκτυο πωλητηρίων πιστών αρχαιολογικών αντιγράφων σε όλη την επικράτεια, ενώ τέλος ειδικό βάρος δόθηκε στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την παγκόσμια κοινότητα μέσω των ελληνικών διπλωματικών αρχών.

Από τη θέση του Προέδρου του ΟΠΕΠ παραιτήθηκα τον Σεπτέμβριο του 2006, όπως ορίζει η νομοθεσία, ώστε να μπορώ να είμαι υποψήφιος στο Νομό Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εθνικές εκλογές.

Τέλος μέσα στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά, μου έγινε η τιμή από τα ιδρυτικά μέλη του φορέα ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ να εκλεγώ πρόεδρος του φορέα αυτού, που στόχο έχει να συμβάλει στην προώθηση δράσεων για την ισότητα και την ισονομία στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας, ως βασικό κοινωνικοπολιτικό μήνυμα, αλλά και για την ενδυνάμωση του ρόλου της ελληνικής περιφέρειας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας του 21ου αιώνα.


Οι εξελίξεις στο θέμα της αλλαγής του διευθύνοντος συμβούλου στα ΕΛΤΑ, μας γυρνάνε πολλά - πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή που οι θέσεις των γενικών διευθυντών και των διοικητών της επιχείρησης δινόταν σε πρώην στρατηγούς, πρώην αεροπόρους και σε στελέχη του κόμματος που βρισκόταν στην Κυβέρνηση.
Ο ΕΛΤΑ μια ΔΕΚΟ που δουλεύει σχετικά καλά, παρά τα όποια προβλήματα (που αποδεδειγμένα έχει) και είναι κερδοφόρα τα δέκα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως μπήκε στο στόχαστρο!!!
Αν δεν τους έκανε ο κύριος Ταπραντζής...........
Ας επέλεγαν ένα νέο manager αξιοκρατικά, μέσω προκήρυξης της θέσης και διαδικασίας αξιολόγησης.
Δεν γνωρίζουμε τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, όμως επιχειρήσεις όπως ο ΕΛΤΑ, με έντεκα χιλιάδες εργαζόμενους, για να διοικηθούν χρειάζονται κατά την γνώμη μας, περισσότερα προσόντα από την προεδρεία της ΟΝΝΕΔ και τις κομματικές περγαμηνές του νέου συμβούλου.

Μακάρι όμως για το καλό του Ταχυδρομείου και των εργαζόμενων, να διαψευσθούμε και ο νέος σύμβουλος να πετύχει!!!