29 Απρ 2009

Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις η ΕΝΑΕ

Πόλεμος με την μειοψηφία που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ
Κλειστές 26 νομαρχίες που ελέγχονται από την αξιωματική αντιπολίτευση
Σε ανακοίνωσή της, χθες το βράδυ, η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος αναφέρει ότι η κυβέρνηση ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματά της, για τα οποία η ΕΝΑΕ είχε αποφασίσει να κλείσει τις Νομαρχίες σήμερα.
«Η ΕΝΑΕ ζήτησε και έλαβε γραπτές εγγυήσεις για την άμεση ικανοποίηση βασικών αιτημάτων της. Στις παρούσες δύσκολες οικονομικά συνθήκες, οι απαντήσεις της Κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ως εκ τούτου αποφασίσαμε την αναστολή της αυριανής κινητοποίησης. Πάγια θέση της ΕΝΑΕ είναι η διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των Νομαρχιών, προκειμένου οι Ν.Α να λειτουργούν και να προσφέρουν στους πολίτες και στις κοινωνίες. Η ΕΝΑΕ πορεύεται με μοναδικό σκοπό να διαφυλάξει την ενότητα και την πραγματική και ουσιαστική διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων του χώρου, μακριά από τις μικροκομματικές και παρωχημένες σκοπιμότητες και αντιλήψεις», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δ.Σ ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος.
Από την πλευρά του ο Γ. Σγουρός χαρακτήρισε απαράδεκτη και προσβλητική τη στάση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΕΝΑΕ, η οποία, όπως είπε, αρκέστηκε σε ρητορικές δεσμεύσεις των δύο υπουργών, ενώ της καταλόγισε κομματικές σκοπιμότητες. "Επιμένουμε αγωνιστικά μέχρι η κυβέρνηση να αντιληφθεί τα τραγικά της λάθη" δήλωσε ο νομάρχης της Αθήνας.
Σήμερα θα παραμένουν κλειστές 26 σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων της Αθήνας, του Πειραιά, της Δ। Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Αιτωλοακαρνανίας και άλλες.
Από την "Ελευθεροτυπία"