29 Απρ 2009

Βραβείο για το εργασιακό περιβάλλον στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στην κατηγορία «εταιρίες με 250+εργαζόμενους» με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον διακρίθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο-Hellenic Postbank, σύμφωνα με την έρευνα best work places. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανταποκρίνεται στα κριτήρια που αφορούν δυο άξονες: το trust index, που αναφέρεται στις απαντήσεις των εργαζομένων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο και το culture audit, δηλαδή την έκθεση της εταιρίας σε σχέση με τις πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα, τα κυριότερα σημεία που υπογράμμισε η πλειοψηφία των εργαζομένων του Τ.Τ., αφορούν στην

«αίσθηση σεβασμού, υπερηφάνειας και συναδελφικότητας» που αισθάνονται ότι εισπράττουν, στην προσωπική τους συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικού έργου της Τράπεζας καθώς και στο «αίσθημα ασφάλειας», που τους παρέχει, όπου ενδεικτικά αναφέρονται περιπτώσεις παραγραφής δανείων αποθανόντων συναδέλφων, οικονομική ενίσχυση για θέματα υγείας, καταστροφών κ.α.
Η διαδικασία αξιολόγησης ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε πριν από δυο περίπου μήνες. Για το 2009 στην έρευνα συμμετείχαν 52 εταιρείες, 21 πολυεθνικές και 31 ελληνικές. Η μεγαλύτερη από αυτές απασχολεί περίπου 3.000 άτομα, ενώ η μικρότερη 50. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έναρξη του διαγωνισμού ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια από τις ΗΠΑ, ενώ στην Ελλάδα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003.

Στην Ελλάδα υλοποιείται από το Great Place to Work Institute και η αξιολόγηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Alba Graduate business school. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής και ώρα 19:00.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε τι θα απαντούσαν οι δικοί μας συνάδελφοι σε μια τέτοια έρευνα, με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα ΕΛΤΑ!!!!!!