7 Απρ 2009

Προσλήψεις: Αναβολή και πάλι στο ΣτΕ;;;

Στις 3/4/2009 είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΟΣΤ, για το ζήτημα των προσλήψεων στα ΕΛΤΑ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Απ’ ότι μαθαίνουμε η εκδίκαση της υπόθεσης, αναβλήθηκε και πάλι;;; για τρίτη φορά!
Όπως εξ αρχής είχαμε επισημάνει, αποδεικνύεται περίτρανα πως η προσφυγή της ΠΟΣΤ στις χρονοβόρες διαδικασίες του ΣτΕ, διευκολύνει τα μέγιστα την διοίκηση του ΕΛΤΑ και βυθίζει περισσότερο το Ταχυδρομείο, που λειτουργεί με περισσότερες από 2.500 κενές οργανικές θέσεις.
Όποια κι αν είναι τελικά η απόφαση του ΣτΕ, όποτε κι αν εκδοθεί, με τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθούνται στις προσλήψεις του προσωπικού στα ΕΛΤΑ ένα είναι σίγουρο:
Παγιώνεται μια κατάσταση που το μόνιμο προσωπικό στο Ταχυδρομείο, θα είναι πάντα λιγότερο από τις 9.000 (σήμερα υπηρετούν 8.900 μόνιμοι υπάλληλοι), όταν το προϋπάρχον οργανόγραμμα απεικονίζει 11.428 θέσεις.
Ακόμη κι αν η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική, όποτε εκδικαστεί, χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος μετά για να γίνουν οι περιβόητες 1.000 προσλήψεις, μέχρι τότε θα έχει συνταξιοδοτηθεί αντίστοιχος ή και μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων και θα βρισκόμαστε στην ίδια και ίσως δυσμενέστερη θέση απ’ ότι σήμερα!
Οι δε συνέπειες για ένα οργανισμό έντασης εργασίας, όπως είναι το Ταχυδρομείο θα είναι τραγικές!!!!!