1 Απρ 2009

Αποτελέσματα δημοσκόπησης

Τέλειωσε χθες η δημοσκόπηση που κάναμε μέσα από το blog μας.
Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 119 συνάδελφοι και απάντησαν στην ερώτηση:

«Πόσο είσαστε ευχαριστημένοι από την λειτουργία της ομοσπονδίας;»

Οι απαντήσεις:

1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.... ψήφοι 37 ποσοστό 31%
2. ΑΡΚΕΤΑ..........ψήφοι 01 ποσοστό 1%
3. ΕΛΑΧΙΣΤΑ........ψήφοι 11 ποσοστό 9%
4. ΚΑΘΟΛΟΥ....... ψήφοι 70 ποσοστό 59%


Αν γίνει αναγωγή των τεσσάρων απαντήσεων σε δύο, δηλαδή θεωρήσουμε τις απαντήσεις πάρα πολύ και αρκετά ως θετικές και τις απαντήσεις καθόλου και ελάχιστα ως αρνητικές, τότε έχουμε το αποτέλεσμα:

1. ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ......... ψήφοι 38 ποσοστό 32%
2. ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ...... ψήφοι 81 ποσοστό 68%


Από το παραπάνω αποτέλεσμα (32% θετική γνώμη, 68% αρνητική γνώμη) συμπεραίνει κανείς πως οι συνάδελφοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της ΠΟΣΤ.

Δεν κάναμε την παραπάνω δημοσκόπηση για να κατηγορήσουμε κανένα.

Ο στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς την διοίκηση της Ομοσπονδίας να αλλάξει ρώτα. Να αφυπνιστεί, να ενεργοποιηθεί και να ασχοληθεί με τους συναδέλφους και τα προβλήματα του Ταχυδρομείου.

Και επειδή κάποιοι θα βιαστούν να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα της έρευνας μας, ότι δηλαδή το δείγμα είναι πολύ μικρό και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, δεν έχουν παρά να συγκρίνουν το ποσοστό συμμετοχής (119 συνάδελφοι συμμετείχαν σε σύνολο 9.000 εργαζομένων στα ΕΛΤΑ) 1,32% στο σύνολο του προσωπικού, όταν στις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που κάνουν οι εταιρείες για τα κόμματα το ποσοστό είναι (2.000 στους 7.000.000 ψηφοφόρους) 0,03%.
Άλλωστε αν θέλουν, έχουν τα μέσα και μπορούν, να κάνουν οι ίδιοι μια έρευνα να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την γνώμη των συναδέλφων.

Ευχαριστούμε όσους συναδέλφους συμμετείχαν στην δημοσκόπηση.