3 Μαρ 2009

Πράσινος λόγος

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω email, με τίτλο "Πράσινος λόγος" από τον συνάδελφο Γιώργο Δήμου.

Πράσινος λόγος 23/02/2009

Συνάδελφοι είμαι ένας απ’τους εργάτες του Ε.Λ.Τ.Α., γνήσιος εργάτης και αρωγός της προσπάθειας για την εξυγίανση του Ε.Λ.Τ.Α. , του οργανισμού που εδώ και 27 χρόνια υπηρετώ και με βοηθάει να ζω τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου.
Από την αρχή της υπαλληλικής μου δραστηριότητας βρίσκομαι κοντά στην Ομοσπονδία, συμμετέχοντας είτε σαν εκλεγμένος αντιπρόσωπός της, είτε σαν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ταχυδρομικών Βοιωτίας, στο οποίο ανήκω. Μπορώ ανεπιφύλακτα να πω ότι σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, όταν εξαγγέλθηκαν ,ήμουν παρών στις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας θεωρώντας ότι μάχεται για το καλό και «αγαθό» όλων των υπαλλήλων του οργανισμού μας.
Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπω μια ατολμία της ομοσπονδίας μας να «διεκδικήσει» (πράγμα δύσκολο για τους χαλεπούς αυτούς καιρούς ) αλλά τουλάχιστον να «διατηρήσει» τα μέχρι τώρα κεκτημένα με αγώνες. Νοιώθω ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό της και έχει μπερδευτεί ως προς τον ρόλο της.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της θεωρούν προφανώς ότι ο ρόλος τους είναι να εκδίδουν ένα περιοδικό και μάλιστα σε ιλουστρασιόν μη ανακυκλώσιμο χαρτί, χωρίς να με έχουν ενημερώσει το πόσο μου στοιχίζει το συγκεκριμένο έγγραφο.
Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο τα όποια μηνύματα ήθελαν να μου μεταφέρουν να το έκαναν μέσω ενός απλού χαρτιού, το οποίο και πιο φτηνό θα ήταν και θα τύχαινε ανακύκλωσης. Αλλά οι συγκεκριμένοι κύριοι μπερδεύοντας προφανώς τους ρόλους τους έχουν αυτοδιοριστεί σε «σπάταλους» οικονομικούς διαχειριστές της μηνιαίας συνδρομής τόσον της δικής μου όσο και 9.000 και πλέον υπαλλήλων.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα απλά παρίστανται στο συμβούλιο και λένε το ποίημα. Συμφωνούν με ότι τους σερβίρουν, όπως π.χ. «που δαπανόνται 1.000.000 € και πλέον ετησίως» ποσό που αφορά στις συνδρομές μας, διόλου ευκαταφρόνητο για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Και πως να ήταν διαφορετικά όταν ορισμένοι με χρήματα της ομοσπονδίας « δικά μας » πηγαίνουν βόλτες αναψυχής π.χ. στο Βέλγιο ας πούμε , για να συμμετέχουν στις διάφορες επιτροπές.
Αλίμονο !!! Θα έδιναν χρήματα στην χήρα που έτυχε να σκοτώσουν τον σύζυγο της ( έναν συνάδελφό μας διανομέα ) για να τον ληστέψουν;
Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό συνάδελφοι;
Γιατί οι περισσότεροι αντιπρόσωποι μας είναι υπάλληλοι καριέρας ,διοικητικοί, και η ειρωνεία είναι ότι έχουν ψηφιστεί από εμάς τους εργάτες του μόχθου, είτε με την ταχυδρομική τσάντα στον ώμο, είτε με το τιμόνι στα χέρια, είτε ταξινομώντας την αλληλογραφία στα θυριδωτά, είτε δουλεύοντας στις θυρίδες, είτε φορτωεκφορτώνοντας ταχ. αποστολές.
Φτάνει πια. Είναι καιρός να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Μην νομίζετε ότι επειδή έχουν πιθανόν κάποιες γραμματικές γνώσεις παραπάνω μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερα από εμάς, τους "κατώτερης μόρφωσης" αλλά «πτυχιούχους» του πανεπιστημίου της ζωής, τα δίκια μας.
Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν την όποια μόρφωσή τους, για να μας παραμυθιάζουν και να τυχαίνουν καλύτερης υπαλληλικής ζωής. Και τα έχουν καταφέρει εν μέρει, εκλεγόμενοι σαν αντιπρόσωποι του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.
Ήρθε ο καιρός, ο καθένας από εμάς τους γνήσιους εργάτες του Ε.Λ.Τ.Α., να θέσουμε υποψηφιότητα για τα δευτεροβάθμια όργανα, όσοι θέλουμε και όσοι θεωρούμε ότι μπορούμε να αγωνισθούμε σε περίπτωση εκλογής μας, για μία ομοσπονδία με ανθρώπινο πρόσωπο, συνετή , καλύτερης και διάφανης διαχείρισης των χρημάτων των συνδρομών μας και όσοι δεν θέλουν να μετέχουν σαν υποψήφιοι, να στηρίξουν αχρωμάτιστα υποψηφίους εργάτες και όχι διοικητικούς υπαλλήλους.
Μας « δουλεύουν » που μας « δουλεύουν » στο χώρο εργασίας μας λόγο της θέσης τους, ας μην τους επιτρέψουμε πλέον να μας « δουλεύουν » και μέσα απ’ την ομοσπονδία .

Διώξτε τους επαγγελματίες « ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ».
Είναι στο χέρι σας .

Σας ευχαριστώ ,ο συνάδελφό σας , Δήμου Γεώργιος
οδηγός Ε.Λ.Τ.Α. Λιβαδειάς .