4 Φεβ 2009

Εξώδικη διαμαρτυρία οδηγών

Αγανάχτησε ως φαίνεται το σωματείο των οδηγών από την απαράδεκτη αντιμετώπιση του θέματος των ληστειών και της προστασίας των συναδέλφων που μεταφέρουν χρήματα, από μεριάς της διοίκησης του ΕΛΤΑ και σηκώνει το πρόβλημα πολύ ψηλά.
Σας παρουσιάζουμε παρακάτω την εξώδικη διαμαρτυρία του, που έστειλε από τις 30/1/09 ακόμη και στο πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό!
Μπράβο στους οδηγούς, μήπως και λυθεί το θέμα.
Γιατί αν περιμέναμε από αλλού φέξε μου και γλίστρησα...


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ.
ΑΘΗΝΑ - Κ.Δ.Α. 10100 Τηλ. –Fax : 210 5228083ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ , ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΙ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 20 § 1 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Της επιχειρησιακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης εργαζομένων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την Επωνυμία « ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ » και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΤΑ Α.Ε. » , ήτοι του πανελλαδικού εργατικού σωματείου με την επωνυμία « ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ » , που εδρεύει στην Αθήνα και στο κέντρο Διαλογής ΕΛΤΑ Αττικής , νομίμως εκπροσωπουμένου .
Της Επιχειρησιακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης

Προς τους

1) Κύριο Ευριπίδη Στυλιανίδη , Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών , κατοικοεδρεύοντα ενταύθα .
2) Κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά , Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας , κατοικοεδρεύουσα ενταύθα .


Κοινοποίηση:
1) Τον Εξοχότατο Κύριο Κάρολο Παπούλια , Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
2) Κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή , Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
3) Κύριο Νικόλαο Δένδια , Υπουργό Δικαιοσύνης
4 ) Κύριο Γεώργιο Σανιδά Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
5) Κύριο Γεώργιο Α. Παπανδρέου , Πρόεδρο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος .
6) Κυρία Αλέκα Παπαρήγα , Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος .
7) Κύριο Αλέξη Τσίπρα , Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς .
8) Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών ( Π.Ο.Σ.Τ.)
___________________________________


Κύριοι Υπουργοί ,
Όπως καλά γνωρίζετε την 27η Ιανουαρίου 2009 έλαβε, για πολλοστή φορά, χώρα νέα ένοπλη ληστεία σε βάρος συναδέλφου οδηγού του ΕΛΤΑ, στην Χαλκίδα , περί τις 3:30 μμ και μάλιστα εντός της πόλεως της Χαλκίδας και σε κεντρικότατο σημείο σε απόσταση λιγότερη των 500 μέτρων από το κέντρο της πόλεως .
Ένοπλοι κακοποιοί ακινητοποίησαν υπηρεσιακό αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ , συμβατικό μη θωρακισμένο CITROEN BERLINGO , ¾ του τόνου , αφού το εμβόλισαν με κλεμμένο αυτοκίνητο στο δεξιό εμπρόσθιο μέρος και αφού άνοιξαν πυρ κατά του οδηγού ,πυροβολώντας δύο φορές με πιστόλι άρπαξαν ταχυδρομικό σάκο με μεγάλο χρηματικό ποσό.
Οι δύο σφαίρες σφηνώθηκαν ανάμεσα στις επιστολές στο χώρο φόρτωσης του αυτοκινήτου πίσω από την πλάτη του οδηγού. Από εξαιρετική εύνοια της τύχης δεν τραυματίστηκε ο οδηγός , ο οποίος θα μπορούσε να έχει τραυματισθεί σοβαρότατα έως και θανατηφόρα . Ο οδηγός , πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών , υπέστη ισχυρό ψυχολογικό σοκ από το επεισόδιο, ενώ η οικογένειά του , όπως και όλες οι οικογένειες των οδηγών των ΕΛΤΑ, βιώνει καθημερινώς την αγωνία εάν θα επιστρέψει ζωντανός ο πατέρας και σύζυγος στο σπίτι του .
Και τούτο διότι το αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ , ούτε ήταν θωρακισμένο, ούτε συνοδευόταν από περιπολικό της αστυνομίας, αλλά ούτε και δεύτερος συνάδελφος συνοδός υπήρχε , παρά το ότι μετέφερε χρηματικό ποσό μεγαλύτερο του προβλεπομένου.
Διαμαρτυρόμαστε για την πάγια πρακτική της διοίκησης των ΕΛΤΑ απέναντι στους εργαζόμενους, που επιμένει να τους στέλνει απροστάτευτους στα χέρια αδίστακτων κακοποιών , να μη ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων που αφορούν στην Ασφάλεια κατά την Εργασία των .
Θέτουμε υπ΄ όψιν Σας ότι, όταν πριν από ένα μήνα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδηγών Τεχνιτών ΕΛΤΑ προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα του την προστασία των οδηγών που μεταφέρουν χρήματα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ οδήγησε το Σωματείο μας στο δικαστήριο προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις , παρ΄ όλο που δεν είχαν κανένα μισθολογικό ή οικονομικό αίτημα και αφορούσαν αποκλειστικώς και μόνο στην ασφάλεια των οδηγών των ΕΛΤΑ κατά την εργασία τους .
Στο συνημμένο δικόγραφο της αγωγής της Διοικήσεως των ΕΛΤΑ , το οποίο συνεπιδίδεται προς γνώση Σας , η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ισχυριζόταν ότι δήθεν έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των οδηγών από τους κακοποιούς.
Το ίδιο ισχυρίσθηκε με πανηγυρικό τρόπο εξεταζόμενος ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών , κατά τη δικάσιμο της 19ης Δεκεμβρίου 2008 , ως μάρτυρας ο Γενικός Διευθυντής Επιστολικού των ΕΛΤΑ κ. Δημήτριος Γιακουμεττής , ο οποίος διαρρήγνυε τα ιμάτιά του διαβεβαιώνοντας , ως απεδείχθη εκ των υστέρων και από τα ανωτέρω περιγραφόμενα γεγονότα αναληθώς , το Δικαστήριο ότι δήθεν η Διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει επιλύσει όλα τα ζητήματα ασφαλείας , έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλαμβάνει τα εγκληματικά περιστατικά ληστειών σε βάρος των οδηγών και έχει ελαχιστοποιήσει τα κρούσματα των ληστειών .
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως και αναφερόμαστε σε εσάς κατά το άρθρο 20 § 1 του Συντάγματος , και ερωτάμε τι σκοπεύετε να πράξετε όταν μόλις ένα μήνα μετά τη συζήτηση της απεργιακής αγωγής αποκαλύφθηκαν με τρόπο αδιάσειστο οι ευθύνες των κορυφαίων διοικητικών παραγόντων του ΕΛΤΑ , οι οποίοι επιμένουν να παραπλανούν , την κοινή γνώμη , τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ηγεσία , ίσως , διαβεβαιώνοντας αναληθώς ότι το θέμα της ασφαλείας των οδηγών των ΕΛΤΑ έχει , δήθεν , επιλυθεί και ότι ,δήθεν , λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας των οδηγών και προλήψεως των εγκληματικών ενεργειών .
Διαμαρτυρόμαστε διότι τεράστια χρηματικά ποσά , όπως στο κρούσμα της Χαλκίδας , διακινούνται από μη θωρακισμένα οχήματα των ΕΛΤΑ , χωρίς συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας , χωρίς καν συνοδηγό .
Αναμένουμε την απάντηση από εσάς ως αρμοδίους Υπουργούς για το ποια μέτρα , διοικητικής , ποινικής και πειθαρχικής φύσεως θα λάβετε κατά των αρμοδίων , κορυφαίων , μελών της Διοικήσεως των ΕΛΤΑ που υπαιτίως εμμένουν στην πείσμονα τακτική τους να μη ικανοποιούν κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων σε ό,τι αφορά την ασφάλειά τους κατά την εργασία τους και τους εκθέτουν σε κίνδυνο ζωής στις δολοφονικές επιθέσεις αδιστάκτων ληστών .
Διαμαρτυρόμαστε διότι και την στιγμή που γράφεται το εξώδικο τούτο , ( Παρασκευή 30/1/2009 , ώρα 13.30 ) , μόλις πληροφορηθήκαμε ότι συνέβη πάλι ένοπλη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ , με θύμα το συνοδό ο οποίος τραυματίστηκε από πυροβολισμό σοβαρά στα πόδια .
Αιτούμαστε δε με την παρούσα μας να μας δεχθείτε σε ακρόαση προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τη συνεχιζομένη απαράδεκτη αυτή κατάσταση και να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας .
Αναμένουμε τις ενέργειές Σας ως υπευθύνων αρμοδίων Υπουργών μήπως κάποτε λάβει τέλος αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με υπαιτίους τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ , η οποία θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και τη ζωή ακόμη των οδηγών των ΕΛΤΑ .
_____________________
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής ,με τη ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει δικαιώματός μας να επιδώσει νομίμως την παρούσα στους προς ους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας αυτούσιο το περιεχόμενο της παρούσης στην οικεία έκθεση επιδόσεως . Επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ 1,15 € .Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2009
Για το σωματείο
« ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ »


Ο Πρόεδρος.................Ο Γ. Γραμματέας


Ιωάννης Βερίγος..........Εμμανουήλ Κουτσάκης