28 Ιαν 2009

Ένοπλη ληστεία στη Χαλκίδα

Νέα ένοπλη ληστεία σε βάρος συναδέλφου οδηγού του ΕΛΤΑ, αυτή τη φορά στην Χαλκίδα.
Ένοπλοι κακοποιοί ακινητοποίησαν υπηρεσιακό αυτοκίνητο χθες το απόγευμα, μέσα στην πόλη της Χαλκίδας και πυροβολώντας άρπαξαν ταχυδρομικό σάκο με μεγάλο χρηματικό ποσό. Δύο σφαίρες σφηνώθηκαν ανάμεσα στις επιστολές στο χώρο φόρτωσης του αυτοκινήτου πίσω από την πλάτη του οδηγού. Καθαρά από τύχη δεν τραυματίστηκε ο οδηγός.
Το αυτοκίνητο ούτε ήταν θωρακισμένο, ούτε συνοδευόταν από περιπολικό της αστυνομίας, αλλά ούτε και δεύτερος συνάδελφος συνοδός υπήρχε.
Αυτή δυστυχώς είναι η πρακτική της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους, να τους στέλνει απροστάτευτους στα χέρια αδίστακτων κακοποιών.
Όταν πριν από ένα μήνα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδηγών Τεχνιτών ΕΛΤΑ προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα του την προστασία των οδηγών που μεταφέρουν χρήματα, η διοίκηση του οργανισμού στο δικαστήριο που οδήγησε το σωμαρείο προκειμένου να βγάλει τις απεργίες παράνομες, ισχυριζόταν πως έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των, από τους κακοποιούς.
Να δούμε τι θα απαντήσει σήμερα που μόλις σε ένα μήνα αποκαλύφθηκαν τα ψέματα της.
Θα περιμένουμε τις απαντήσεις της προς την δικαιοσύνη, στην οποία απ’ ότι μαθαίνουμε θα καταφύγει το παραπάνω σωματείο για να προστατεύσει τα μέλη του.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, που το σωματείο πιστεύει πως δεν αντιμετωπίζουν με την δέουσα σοβαρότητα το θέμα της μεταφοράς χρημάτων.