26 Ιαν 2009

Σσσσ....σιγά το Ταχυδρομείο κοιμάται!!!

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΟΣΤ.
Εκεί ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της Ε.Ε. πως στα ΕΛΤΑ δεν κινείται φύλλο γιατί πρέπει πρώτα να ενημερωθεί ο νέος υπουργός. (Λες κι όταν ενημερωθεί…θα κινηθεί τίποτα …μάλλον βρισκόμαστε σε χειμερία νάρκη)
Δεν έχει σημασία που υπάρχουν τόσα θέματα σε εκκρεμότητα, που το Ταχυδρομείο βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πρέπει πρώτα να ενημερωθεί ο νέος υπουργός…...μήπως άλλαξε η κυβέρνηση και δεν το πήραμε είδηση.
Λίγη υπομονή, θα γίνει κι αυτό σύντομα.

Οι θέσεις μας στο ΔΣ της ΠΟΣΤ για:
ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Προβλέπουμε η υπόθεση της πώλησης των Ταχυμεταφορών να εξελιχθεί σε νέα Ολυμπιακή. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο θέμα πώλησης, εκείνο που κανείς διαπιστώνει, είναι πως όσο δεν ξεκαθαρίζει αυτή η κατάσταση, το πληρώνει η εταιρεία. Συνεχώς συρρικνώνεται το έργο της, καθημερινά χάνει πελάτες, το εξουθενωμένο προσωπικό δεν έχει κίνητρα να αποδώσει και η αξία της μέρα με την μέρα μειώνεται. Εκτός κι αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης και υποτίμησης της εταιρίας, για να πωληθεί φθηνότερα. Ίδωμεν…………..
Εκείνο που εμείς πρέπει να αναδείξουμε σαν συνδικάτο προς κάθε κατεύθυνση, είναι η κάθετη αντίθεση μας στα σενάρια της πώλησης και η διάθεση μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Λάστιχο έχει καταντήσει η διοίκηση τον υπηρεσιακό οργανισμό. Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που θα έπρεπε να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης του οργανισμού, αντιμετωπίζεται με προχειρότητα. Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση να πειραματίζεται κάθε τρεις και λίγο, να δημιουργεί, να καταργεί ή να συγχωνεύει διευθύνσεις κατά πως την βολεύει. Ας μας πει κάποιος από την διοίκηση του οργανισμού, πότε έκαναν το σωστό, όταν δημιουργούσαν την περιφερειακή διεύθυνση επιστολικού Νήσων και Κρήτης ή τώρα που θέλουν να την καταργήσουν Και εν τέλει ποιος πληρώνει το κόστος και τις συνέπειες αυτών των αλλαγών.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Νέα αναβολή πήρε για τις 3/4/09 η έκδοση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, για τον τρόπο πρόσληψης του προσωπικού στα ΕΛΤΑ. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά, όταν υποστηρίζαμε πως αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και τον μόνο που εξυπηρετεί είναι η διοίκηση του οργανισμού, η οποία δεν θέλει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Τ.Τ.
Τελικά η διοίκηση του Τ.Τ. κάνει ότι θέλει μονομερώς με τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων; Έχουν γίνει ακριβότερα από πολλές άλλες κατηγορίες. Οι δεσμεύσεις για ειδική αντιμετώπιση των ταχυδρομικών αποδείχτηκαν φρούδες.
Θα πρέπει να αντιδράσουμε συνολικά σαν ομοσπονδία, δεν φτάνουν οι προφορικές επαφές και οι εκλύσεις προς την διοίκηση του Τ.Τ.. Να εξαγγείλουμε απεργιακές κινητοποιήσεις και να σταματήσουμε να προσφέρουμε ταμιευτηριακές εργασίες μέσα από τα καταστήματα του ΕΛΤΑ και τους αγροτικούς διανομείς.
Να δούμε τότε η διοίκηση του Τ.Τ. πόσο αδιάλλακτη στάση μπορεί να κρατήσει!!!
Φτάσαμε στο σημείο οι αυξήσεις που πήραν οι συνάδελφοι μέσα από την ΕΣΣΕ να μην φτάνουν να καλύψουν την αύξηση της δόσης του δανείου.
Έλεος, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα δομημένα ομόλογα του ταμιευτηρίου.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ Τ.Τ. για ασφάλειες
Παλιά λέγαμε « όταν δεν θες να λύσεις ένα πρόβλημα κάνε μια επιτροπή», σήμερα άλλαξαν τα πράγματα, θα λέμε « κάνε μια θυγατρική». Βολεύει καλύτερα έτσι, γιατί θα φτιάξουμε μερικές καλά αμειβόμενες θέσεις μελών ΔΣ, προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου κ.λ.π. για κάποιους ημέτερους. Για την προοπτική της; Βλέπουμε!
Θυγατρικές φτιάχνετε όσες θέλετε!! νέα προϊόντα εισάγετε όσα θέλετε!! Κανένα μόνιμο εργαζόμενο θα προσλάβετε για να κάνει αυτές τις δουλειές;; Κανένα κίνητρο θα δώσετε; Γιατί εμείς δεν αντέχουμε άλλο!! Μόνο η βούρτσα μας λείπει για βάψιμο!
Με το ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ και την ΣΩΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά;;;;;;
Μας ακούει –διαβάζει κανείς απ’ τη διοίκηση;;;;;;;;;;;;;