21 Ιαν 2009

Σχολιασμός των ανακοινώσεων της ηγεσίας;;; της ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ & της ΠΟΣΤ

Η κατηφόρα κι ο ξεπεσμός της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ και της ΠΟΣΤ δεν έχει τέλος.
Διαβάζοντας κανείς τις δύο τελευταίες ανακοινώσεις τους ( ΠΟΣΤ Δεκέμβριος 2008 και ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ Γενάρης 2009), οι οποίες είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, διαπιστώνει πως το Συνδικαλιστικό Κίνημα του χώρου μας περνά σοβαρή κρίση.
Η έντονη κομματικοποίηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων, η καθοδήγηση τους στα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, οι περίεργες, αδιαφανείς σχέσεις ανάμεσα στην διοίκηση του οργανισμού και το συνδικάτο καθώς και η συνδικαλιστική ανεπάρκεια της σημερινής ηγεσίας δημιούργησαν την σημερινή τραγική κατάσταση και έστησαν τους εργαζόμενους με την πλάτη στον τοίχο.
Τα πράγματα δε, γίνονται ακόμη χειρότερα όταν στις συνδικαλιστικές παρατάξεις δραστηριοποιούνται συνδικαλιστές με έντονες προσωπικές φιλοδοξίες προβολής και ανέλιξης σε ανώτερους συνδικαλιστικούς και κομματικούς θώκους. Οι οποίοι στην προσπάθεια τους να τους κατακτήσουν, ισοπεδώνουν θεσμούς, αξίες και ιδανικά και θυσιάζουν τους εργατικούς αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στο βωμό των προσωπικών τους επιδιώξεων.
Η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ ή Εκτελεστική γραμματεία ή όπως αλλιώς θέλει να αποκαλείται, δεν είναι τίποτα άλλο από κομιστές και εκτελεστές άνωθεν εντολών και οδηγιών για την διαχείριση της ομοσπονδίας μας. Αποκομμένοι πλήρως από την βάση των εργαζόμενων που χρόνια τώρα στηρίζουν αυτή την παράταξη, μεταλλαγμένοι σε αυλικούς και χειροκροτητές ηγεμόνων δεν συνειδητοποιούν πόση ζημιά κάνουν. Δεν έχουν καμιά σχέση με τα έργα και τις ημέρες της πραγματικής ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ. Με μια ξύλινη συνδικαλιστική γλώσσα, με ασύστολα ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι, στηριζόμενοι όχι στις δυνάμεις τους, αλλά στην καθοδήγηση των προκατόχους τους. Καλό θα ήταν να μας έλεγαν και σε ποια από τις τρεις ΠΑΣΚΕ που κατέβηκαν στο συνέδριο ανήκουν. Την κατάντησαν την άμοιρη την ΠΑΣΚΕ ακορντεόν! Πότε μία, πότε δύο, πότε τρεις. Και πάλι από την αρχή. Όμιλος ΠΑΣΚΕ στα ΕΛΤΑ, σε λίγο θα την εισάγουν και στο χρηματιστήριο!
Η αλαζονεία της εξουσίας τους έχει κυριεύσει, δεν βλέπουν την πραγματικότητα, και ζουν με τις δάφνες του παρελθόντος. Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς το σύστημα τους καταρρέει. Οι συνάδελφοι το ζουν, το βλέπουν καθημερινά!!!
Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και με τις ενέργειες τους φανερώνουν την πραγματική τους ταυτότητα και τις πραγματικές προθέσεις τους.
● Γιατί στην ανακοίνωση της ΠΟΣΤ ( Δεκέμβρης 2008) εκεί που αναφέρονται στις θέσεις τους, γράφουν για δημόσιο έλεγχο του ΕΛΤΑ και δεν αναφέρουν Δημόσιο Ταχυδρομείο; Δημόσιος έλεγχος υπάρχει και όταν το δημόσιο κατέχει το 50,1% του οργανισμού. Γι’ αυτό μας προετοιμάζουν;
● Γιατί στην ίδια ανακοίνωση, στο ίδιο σημείο γράφουν για κατοχύρωση των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης και δεν αναφέρουν την λέξη μόνιμες;
● Γιατί στο ίδιο σημείο αναφέρουν σαν θέση τους τον σεβασμό του θεσμικού πλαισίου και των συλλογικών συμβάσεων, όταν είναι οι ίδιοι που δεν τα σέβονται και τα παραβιάζουν καθημερινά;

Α. Ισχύει σήμερα ο κανονισμός μεταθετότητας; Οι μεταθέσεις γίνονται αξιοκρατικά με μόρια ή με μέσον;
Β. Οι συνάδελφοι αντιμετωπίζονται το ίδιο όλοι όταν πέσουν σε πειθαρχικό παράπτωμα ή έχουμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους ημετέρους και άλλα για τους υπόλοιπους συναδέλφους;
Γ. Στην διαδικασία στελέχωσης των θέσεων ευθύνης το σύστημα είναι αδιάβλητο; Στην συνέντευξη των υποψηφίων τι γίνεται;
Δ. Έχουμε ή δεν έχουμε καταστρατήγηση του συμβατικού ωραρίου εργασίας καθημερινά σε πολλά γραφεία χωρίς καταβολή υπερωριών;
Ε. Όλοι οι όροι των συλλογικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί; ( Π.χ. κίνητρα αποδοτικότητας, αυτοκίνητα αγροτικών διανομέων, λάστιχα για τα αυτοκίνητα των αγροτικών διανομέων, νομική στήριξη οδηγών, χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων από Τ.Τ., κανονισμός για αναρρωτικές άδειες και τόσοι άλλοι όροι έχουν υλοποιηθεί;)

Στην δεύτερη ανακοίνωση τους ως εκτελεστική γραμματεία αυτή την φορά, (άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς), επειδή προφανώς διαπιστώνουν την αποδοχή που έχει η ΠΑΚ στους εργαζόμενους, μας κάνουν λυσσαλέες συκοφαντικές επιθέσεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς για εκείνους εκτίθενται ακόμη περισσότερο και δείχνουν ποιοι πραγματικά είναi. Γιατί όποιος ξερνά, λερώνεται και ο ίδιος!
Δεν μπορεί να έχουν αυτοί οι κύριοι, που ξέρουμε όλοι πως εκλέγονται, καμιά σχέση με τους απλούς, αγνούς συντρόφους, συναδέλφους που στηρίζουν την ΠΑΣΚΕ τόσα χρόνια, που καθημερινά μοχθούν για το μεροκάματο, αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους και παλεύουν να φύγει αυτή η αντεργατική κυβέρνηση, που όμοια της δεν έχει γνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα ο τόπος μας.
Στην ίδια ανακοίνωση τολμούν και μιλούν αυτοί για δικές μας ανήθικες συμπεριφορές;
-Αυτοί που σε όποιο σωματείο δεν ελέγχουν κατεβάζουν διασπαστικά ψηφοδέλτια!
-Αυτοί που οδηγούν συναδέλφους και συντρόφους στα δικαστήρια για να ακυρώσουν τις εκλογές τους, επειδή υποπτεύονται πως δεν θα τους ψηφίσουν!
-Αυτοί που διαγράφουν συντρόφους προληπτικά, χωρίς μάλιστα να τους δώσουν το δικαίωμα να απολογηθούν για τα υποτιθέμενα παραπτώματα τους!
-Αυτοί που δεν στηρίζουν σωματείο μέλος της ΠΟΣΤ (ως οφείλουν βάσει καταστατικού), αλλά παίρνουν το μέρος της διοίκησης στην διένεξη με το σωματείο!
-Αυτοί που πριν γίνουν οι αξιολογήσεις των υποψηφίων για θέσεις ευθύνης, γνωρίζουν τους επιτυχόντες!
-Αυτοί που κάνουν συνδικαλισμό με απειλές, εκβιασμούς και ρουσφέτια!
-Αυτοί που χρησιμοποιούν με μεγάλη μαεστρία όλο το συνδικαλιστικό κίνημα στα ΕΛΤΑ για την ικανοποίηση των προσωπικών τους επιλογών!
Τολμούν αυτοί να μιλούν για την δική μας ηθική συμπεριφορά;

Μωραίνει κύριος ……………………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ας κάνουν λίγο υπομονή, αργότερα τα σπουδαία…………….!!!!