7 Οκτ 2017

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε....

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο. Τα απομεινάρια ενός σπιτιού και μιας ζωής

AP_17279072885867
Ο Roberto Figueroa Caballero κάθεται σε ένα μικρό τραπέζι του σπιτιού του, το οποίο – μαζί με κάποια άλλα, λίγα, αντικείμενα – είναι ό,τι απέμεινε από το βιος του. Το σπίτι του καταστράφηκε από τον τυφώνα Μαρία στην ακτή του Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Ο Figueroa, που ήθελε να μείνει στο σπίτι με το σκυλί του κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, δήλωσε ότι εκδιώχθηκε από την αστυνομία και μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο για να περάσει τη νύχτα. Όταν επέστρεψε την επόμενη μέρα και είδε ό, τι είχε απομείνει…

Γκρόζνι, Ρωσία. Σε μια μέρα έγιναν 199 γάμοι

AP_17278557208896
Νεόνυμφα ζευγάρια παρευρίσκονται στη γιορτή της Ημέρας της Πόλης στο Γκρόζνι της Ρωσίας. Την ημέρα εκείνη, πραγματοποιήθηκε ο γάμος 199 ζευγαριών στο πάρκο λουλουδιών του Γκρόζνι. Μερικές από τις… κατευθυντήριες γραμμές που δίνονται για έναν «σωστό γάμο» στη Δημοκρατία της Τσετσενίας είναι ότι απαγορεύονται οι πυροβολισμοί και τα πυροτεχνήματα, οι άνδρες πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση από τις γυναίκες, ενώ η νύφη απαγορεύεται να κόψει την τούρτα!

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία. Η Νουάν Νουάν παίζει με τα μπαμπού

AP_17278338787565
Η Νουάν Νουάν είναι ένα από τα πιο γνωστά γιγάντια πάντα στον κόσμο και ζει στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Μαλαισίας στην Κουάλα Λουμπούρ. Πρόσφατα έγινε 2 ετών.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη. Αγώνες με βουβάλια πριν τη συγκομιδή ρυζιού

AP_17277277731881
Πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Τσονμπουρί στην ανατολική Ταϊλάνδη αγώνες με βουβάλια, μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται την περίοδο της ξεκούρασης των αγροτών. Καθένα από τα βουβάλια κοστολογείται ως και 2.400 δολάρια. Ο ετήσιος αγώνας είναι μια γιορτή μεταξύ των καλλιεργητών ρυζιού πριν από τη συγκομιδή.

Τουγιέν Κουάνγκ, Βιετνάμ. Γιόρτασαν το πιο όμορφο φεγγάρι της φθινοπωρινής ισημερίας

AP_17275597300587
Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου που συμβαίνει πιο κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία. Κάθε τρία χρόνια όμως πέφτει Οκτώβριο, και φέτος συγκεκριμένα έπεσε στις 5 Οκτωβρίου. Στην πόλη Τουγιέν Κουάνγκ του Βιετνάμ τιμούν κάθε χρόνο το λεγόμενο Harvest Moon με το φεστιβάλ του φεγγαριού.

Μόναχο, Γερμανία. Octoberfest, εκεί όπου ρέει άφθονη μπύρα

AP_17277047457469
Στις 3 Οκτωβρίου 2017 οι σερβιτόροι γιόρτασαν την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ μπύρας του Oktoberfest στο Μόναχο της Γερμανίας.

Βαρκελώνη, Ισπανία. Η πολιτική αβεβαιότητα «χτύπησε» τον τουρισμό

AP_17276552939211
Τουρίστες από την Ελβετία κάνουν ηλιοθεραπεία σε μια βεράντα με θέα στην πλατεία Ουνιβερσιτάτ, την ώρα που διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης. Ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και ειδικοί στον τομέα εκφράζουν την ανησυχία τους για το δημοψήφισμα. Οι εικόνες της περασμένης εβδομάδας είχαν αρνητικές επιπτώσεις: ακυρώσεις κρατήσεων, μείωση της κατανάλωσης και επιδείνωση της θέσης της πόλης στον χάρτη των τουριστικών προτιμήσεων.

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ. Αεροπορικές επιδείξεις στην Εβδομάδα Στόλου

AP_17278844445651
Η μοίρα του Αμερικανικού ναυτικού «Μπλε Άγγελοι» και ο πιλότος Σιν Τάκερ εκτελούν ακροβατικά πετώντας πάνω από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, κατά τη διάρκεια πρόβας ενόψει της Εβδομάδας Στόλου στο Σαν Φρανσίσκο.

Κάγιο Σαντιάγκο, Πουέρτο Ρίκο. Εκεί όπου οι μακάκοι ζουν ελεύθεροι

AP_17278092330240
Ένα από τα πρώτα μέρη που έπληξε ο τυφώνας Μαρία ήταν το Κάγιο Σαντιάγκο, το μικρό νησί ένα χιλιόμετρο μακριά από τη νοτιοανατολική ακτή του Πουέρτο Ρίκο, όπου ομάδες μακάκων ζουν ελεύθεροι. Οι συγκεκριμένες μαϊμούδες παρατηρούνται από επιστήμονες εδώ και 70 χρόνια για τον τρόπο σκέψης, κοινωνικοποίησης και εξέλιξης των πρωτευόντων.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Απίθανο backflip από τον θρύλο Travis Pastrana

AP_17278402614994
Ο θρύλος Travis Pastrana, το όνομα του οποίου εκτείνεται και πέρα από τις πίστες του motocross, εκτελεί το πρώτο backflip μοτοσικλέτας πάνω από τον Τάμεση στο Λονδίνο.

Χονγκ Κονγκ, Κίνα. Πανσέληνος στην πιο συναρπαστική πόλη της Άπω Ανατολής

AP_17277596087490
Την πανσέληνο της φθινοπωρινής ισημερίας γιόρτασαν και στο Χονγκ Κονγκ.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr