15 Ιουν 2017

Για εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για το πόθεν έσχες της Μαρέβα και ο Κεφαλογιάννης για τους μισθούς στο Ευρωκοινοβούλιο

Να κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει περισσότερα στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, που δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες του, όταν κατά δήλωση του βρίσκονταν σε διάσταση,  αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ...
η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης. Η Επιτροπή αποφάσισε, επίσης, να καλέσει για κατάθεση και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ύστερα από τις καταγγελίες πρώην συνεργάτιδός του ότι της κατακρατούσε μέρος του μισθού της.
Σε δήλωση του ο Σπύρος Λάππας, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, έκανε γνωστά τα εξής:
Η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής συζήτησε στη σημερινή συνεδρίασή της, μεταξύ άλλων, και δύο θέματα που αφορούσαν αφενός ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακών στοιχείων του  ευρωβουλευτή της ΝΔ Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη και αφετέρου τη μη δήλωση(κοινή) περιουσιακών στοιχείων  της συζύγου του Μαρέβας από τον Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και για τις δύο υποθέσεις η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα και  να καλέσει  και τους δύο ελεγχόμενους να προσκομίσουν στοιχεία  για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, δηλαδή ο πρώτος  ότι δεν «μοίρασε» τους μισθούς της υπαλλήλου του σε γραφείο του στη Ευρωβουλή, ο δε δεύτερος, πρόεδρος της ΝΔ, για να αποδείξει ότι ορθώς δεν προέβη σε κοινές δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» με τη σύζυγό του και το  γεγονός της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσής του και την διάρκειά της, δεδομένου  ότι ο ίδιος σε δηλώσεις τους  μιλούσε για «χωρισμό πέντε χρόνων», δηλαδή από το 2006 μέχρι το 2011, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα μιλούσε για χωρισμό από το 2006 συνεχώς μέχρι το 2014.
«Προκύπτουν ασφαλώς μείζονα ζητήματα, και νομικής και ουσιαστικής φύσεως, και αναμένονται τα στοιχεία τους με ενδιαφέρον», σημείωσε καταληκτικά.
* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κρύβεται πίσω από την... διάσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη σύζυγό του;
#Mareva_gate: Ρεπορτάζ της «Documento» για την offshore της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη
Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων η Μαρέβα Μητσοτάκη για το σπίτι του Βολταίρου
«Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μου έπαιρνε εκβιαστικά τον μισθό μου»: Άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητεί η Οικονομική Εισαγγελία
Το χρονικό των δύο υποθέσεων
Η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής εξετάζει το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και πιο συγκεκριμένα το εάν νομίμως ή όχι δεν συμπεριέλαβε στην δήλωση πόθεν έσχες και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, την περίοδο 2006-2011 που κατά προφορική τους δήλωση, βρίσκονταν σε διάσταση. Στο διάστημα εκείνο αποκτάται και το «σπίτι του Βολταίρου» συνολικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση του Μανώλη Κεφαλογιάννη αφορά σε καταγγελία πρώην συνεργάτιδος του, ότι ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ αλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της, προβιβάζοντας την στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα και με την προφορική συμφωνία όμως να του καταβάλλει περίπου το 60% του μισθού της. Σύμφωνα με την καταγγελία, με αυτόν τον τρόπο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξασφάλιζε μηνιαίως 4.240 ευρώ επιπλέον, που δεν εμφανίζονται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες του.
Πηγή: https://left.gr