11 Νοε 2016

Αλ. Τσίπρας: Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας, ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο

Άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπό τον τίτλο, «Με σταθερά βήματα για την ανάκαμψη και τη δημοκρατία», δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών. «Δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που ...
χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας» δεσμεύεται ο πρωθυπουργός και υπογραμμίζει:  «Η Ιστορία ποτέ δεν θυμάται την Αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα».
Στις σχέσεις πολιτών και Αριστεράς, είναι εστιασμένο και το απόσπασμα που ακολουθεί: «Η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι' αυτό και αντέχει», διαμηνύει ο πρωθυπουργός.
Και συνεχίζει, «αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτή τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα».
«Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του. Με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο», καταλήγει.
Πηγή: http://tvxs.gr