7 Σεπ 2016

Αυτά είναι τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Παρουσιάστηκαν στο κοινό τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Τα πολυαναμενόμενα για τους φίλους των γκάτζετ κινητά τηλέφωνα της Apple έκαναν το ντεμπούτο τους σε ειδική εκδήλωση, το #AppleEvent, που τράβηξε τα βλέμματα των διεθνών μέσων ...
και των Social Media. Η διαφορά ανάμεσα στο iPhone 7 και το iPhone 7 Plus είναι ότι το δεύτερο έχει μια έξτρα φωτογραφική μηχανή. Η εταιρεία προσπάθησε να αναβαθμίσει την ποιότητα της φωτογραφίας στην οποία μέχρι τώρα υπερτερούσε μακράν η Samsung η οποία ωστόσο αντιμετώπισε προβλήματα με το δικό της νέο Samsung Galaxy Note 7.

Τα χαρακτηριστικά των νέων iPhone
Τα νέα κινητά της Apple, είναι διάβροχα, ανθεκτικά στη σκόνη και χωρίς θύρα ακουστικών. Τα συμβατικά ενσύρματα ακουστικά πάνε περίπατο. Αντί αυτών έρχονται τα τα ασύρματα Apple AirPods που θα συνδέονται αυτόματα με iPhone, Apple Watch, Mac και iPad. Τα ηχεία στο iPhone 7 για πρώτη φορά είναι στερεοφωνικά. Θα διατίθεται επίσης αντάπτορας για όσους έχουν παλιού τύπου ακουστικά με θύρα mini jack.


Η φωτογραφική μηχανή έχει σταθεροποιητή εικόνας, επιτρέπει 50% λιγότερο φως στη κάμερα και είναι 60% πιο γρήγορη από αυτή των προηγούμενων μοντέλων. Είναι βελτιωμένη κατά 30% όσον αφορά στην ενεργειακή απόδοση. Η selfie κάμερα είναι 7MP.
Η χωρητικότητα θα είναι 32GB για τη βασική έκδοση ενώ θα κυκλοφορήσει και σε 128GB και 256GB.
Σε γενικές γραμμές το iPhone7 δεν έχει μεγάλες διαφορές από το iPhone6 αλλά παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις.
 
Η τιμή του iPhone 7 είναι 649 δολάρια ενώ για το iphone 7 Plus θα ξεκινάει από 769 δολάρια.
Τα χρώματα που θα διατίθεται είναι Jet Black, Black, Silver, Gold and Rose Gold:

Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα είναι διαθέσιμα από 16 Σεπτεμβρίου ενώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα κυκλοφορήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου. Προπαραγγελίες θα γίνονται από 9 Σεπτεμβρίου.
Pokemon Go με το νέο Apple Watch Series 2
Η Apple παρουσίασε επίσης το νέο Apple Watch. Το ρολόι είναι αδιάβροχο σε βάθος 50 μέτρων και μάλιστα, μπορεί να «βγάζει» το νερό από το ηχείο του.
Έχει Διπύρηνο επεξεργαστή και δύο φορές ταχύτερη GPU καθώς και δύο φορές πιο φωτεινή οθόνη από το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης, περιλαμβάνει GPS. Μέσω του Viewranger app, η λειτουργία του GPS μπορεί να αποθηκεύει τα μέρη που πηγαίνετε.
Και φυσικά θα περιλαμβάνει το παιχνίδι που έχει τρελάνει - κυριολεκτικά - την υφήλιο, Pokemon Go.

To Apple Watch θα κυκλοφορήσεις στις 16 Σεπτέμβρη και η τιμή του θα είναι 369 δολάρια. Στην ίδια τιμή και σε συνεργασία με τη Nike θα κυκλοφορήσει τέλη Οκτώβρη το Apple Watch Nike Plus που θα βγαίνει σε τέσσερα χρώματα.

Ο Σούπερ Μάριο σε όλα τα Apple 
H Apple ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη νέα συμφωνία που έκλεισε με τη Nintendo. Αυτή φέρνει το Super Mario Run, ένα παιχνίδι που θα είναι διαθέσιμο για όλες τις συσκευές της Apple μέσω App Store.

#AppleEvent εν μέσω #AppleGate
Ενδεικτικό είναι πως το #AppleEvent παραμένει από το πρωί νούμερο ένα θέμα συζήτησης στο Twitter, στα ελληνικά και παγκόσμια trends, με τα σχόλια να ποικίλουν.
Σημειώνεται πως το #AppleEvent διεξήχθη εν μέσω της πολύκροτης υπόθεσης για φοροαποφυγή της εταιρείας μέσω Ιρλανδίας, που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Apple και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. H Apple καλείται να πληρώσει πρόστιμο 13 δισ. ευρώ για φοροαποφυγή ύστερα από το έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.
Η υπόθεση έλαβε και πολιτικές διαστάσεις με παρεμβάσεις από τις ΗΠΑ, που διεμήνυαν πως αυτές οι αποφάσεις «υπονομεύουν την επιχειρηματική συνεργασία ΗΠΑ - ΕΕ». 
Πηγή: http://tvxs.gr