Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Δρίτσας: Στόχος η αύξηση του ελληνικού εργατικού δυναμικού στα ελληνικά πλοία

«Προϋπόθεση για την υπογραφή μία νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι μία συμφωνία νέων ρεαλιστικών όρων, που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας» τονίζει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) ...
Θεόδωρος Βενιάμης, προσθέτοντας ότι «η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
Ο κ. Βενιάμης τονίζει εξάλλου ότι «σε μία εποχή όπου η πατρίδα μας και η κοινωνία μας μαστίζεται από την ανεργία, ιδίως στους νέους, έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία μας να αναβιώσουμε τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εκτιμά και εμπιστεύεται».
«Η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία έχει αποδεδειγμένα τη δυναμική να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας δίνοντας στους νέους συμπολίτες μας προοπτικές για εργασία και δημιουργία» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΕΕ.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας πρόσφατα στη «Γιορτή του Ψαρά» στον Τυρό, αναφερόμενος στο θέμα της ναυτικής εργασίας αλλά και στην ελληνική ναυτιλία, είπε ότι στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και της κυβέρνησης, είναι να ξαναγεμίζουν τα εμπορικά και όλων των ειδών τα πλοία με Έλληνες και Ελληνίδες ναυτικούς.
Προσέθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας -δημοσίως πολλές φορές αλλά και κατ’ ιδίαν με πάρα πολλές πρωτοβουλίες με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία- καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες ώστε να υπογραφεί μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, που να μη ρυθμίζει μόνο ζητήματα μισθολογικά αλλά και να θέσει ένα ελάχιστο αλλά δραστικά αυξημένο όριο ελάχιστης συμμετοχής Ελλήνων ναυτικών στα ελληνικά ποντοπόρα πλοία και κάθε είδους ελληνικά πλοία, είτε αυτά που έχουν ελληνική σημαία, είτε ανήκουν σε Έλληνες πλοιοκτήτες.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr